null Bács-Kiskun vármegye - 76. számú vizsgálat - Bölcsödei Főzőkonyha - Kalocsa

Bács-Kiskun vármegye - 76. számú vizsgálat - Bölcsödei Főzőkonyha - Kalocsa

Bács-Kiskun vármegye - 76. számú vizsgálat - Bölcsödei Főzőkonyha - Kalocsa

76. számú vizsgálat

A mintavétel helye:

Bölcsödei Főzőkonyha
(6300 Kalocsa, Zrínyi Miklós utca 17.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,6 pont

Menü: Burgonyafőzelék Hagymás májjal

Burgonyafőzelék Hagymás májjal
 

Mintavétel ideje: 2023.05.03.

Mintavételi alap: 43 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:

Kalocsai Közétkeztetési Intézmény

(6300 Kalocsa, Szent István király út 35.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Burgonyafőzelék Hagymás májjal (245 g /adag)

Külső megjelenés: Burgonyafőzelék: az alapszósz vajsárga színű, jellegzetes sűrűségű, sárga színű burgonya darabokkal. Hagymás máj: barnás színű híg szószban, barna színű májdarabok láthatóak. Kevés fűszerszemcse látható.
Állomány: Burgonyafőzelék: a főzelék megfelelő sűrűségű, a burgonya átfőtt. Hagymás máj: a máj puha, jól rágható, kissé száraz.
Illat: Burgonyafőzelék: a főzelék jellegzetes, de kicsit gyenge intenzitású. Hagymás máj: A máj jellegzetes hagymás illatú.
Íz: Burgonyafőzelék: jellegzetes, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. Hagymás máj: Kellően fűszeres a máj, hagyma íze érezhető. Összhatásában kellemes, harmonikus.

Részletes összetétel/anyaghányad

Anyaghányad nyilvántartás nem áll rendelkezésre.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >