null Bács-Kiskun vármegye - 157. számú vizsgálat - Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal Konyhája - Kerekegyháza

Bács-Kiskun vármegye - 157. számú vizsgálat - Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal Konyhája - Kerekegyháza

Bács-Kiskun vármegye - 157. számú vizsgálat - Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal Konyhája - Kerekegyháza

157. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal Konyhája
(6041 Kerekegyháza, Szent István tér 6.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,0

Menü: Zöldséges árpagyöngyleves (melegentartó pultból, lédig), Burgonya főzelék (melegentartó pultból, lédig) + Panírozott dínó (mirelit félkész alapanyagból helyben sütve), Alma

Zöldséges árpagyöngyleves (melegentartó  pultból, lédig), Burgonya főzelék (melegentartó pultból,  lédig) + Panírozott dínó (mirelit félkész  alapanyagból helyben sütve), Alma

Mintavétel ideje: 2022.11.03.

Mintavételi alap : 100 adag

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatal
(6041 Kerekegyháza, Fő utca 47/A)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldséges árpagyöngyleves (melegentartó pultból, lédig) (460,06 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé áttetsző, sárgás lé, mely felületén arányos mennyiségű zsiradékcseppek láthatóak. Az alaplében fehéres zeller és gyökér kockák, narancsospiros sárgarépa kockák, kevesebb zöldes színű borsó szemek, sárgás kelkáposzta foszlányok, fehéres karfiol rózsadarabkák, apró fűszerfoszlányok és szürkés fehér árpagyöngyök láthatóak. Az összetevők mennyisége bőséges a léhez képest.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, a zöldségek puhák. Az árpagyöngy kellően átfőtt, jellegzetesen rugalmas.
Illat: Jellegzetes, kellően zöldséges, harmonikus illatú.
Íz: Kellemes, harmonikus, kellően fűszerezett, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.

Burgonya főzelék (melegentartó pultból, lédig) + Panírozott dínó (mirelit félkész alapanyagból helyben sütve) (431,87 g + 46,54 g / adag)

Külső megjelenés: Főzelék: Sárgás színű sűrű szószban apró zöldesbarna zöldfűszer darabkák, narancsospiros sárgarépadarabkák, valamint burgonyaszeletek és darabkái láthatóak. Egyik burgonyaszelet kevésbé jól tisztított. A szószhoz képest a burgonya kissé kevés. A burgonyaszeletek egyforma vastagságúak. Panírozott dínó: Dínó formájú húskészítmény, egyenletesen fedve panírral. A panír aranybarnára sült, a húskészítmény rózsaszínes drappos színű. Mócsingos részt nem tartalmaz.
Állomány: Főzelék: A főzelék híg, csomómentes. A burgonya jól átfőtt. Panírozott dínó: A hús kellően átsült, puha. A bunda ropogós, nem zsíros érzetű.
Illat: Főzelék: Kellemes, babérlevél érezhető, kissé savanykás illatú. Panírozott dínó: Jellegzetes, sült illatú.
Íz: Főzelék: Kellően savanykás, kellően fűszeres, harmonikus. Panírozott dínó: Jellegzetes, friss ízhatású. Összességében: Harmonikus, finom.

Alma (128,30 g / adag)

Külső megjelenés: Egy darab ép, szabályos alakú, kellően érett, piros alma. Felülete tiszta. Kártevőktől mentes.
Állomány: Ropogós, friss, lédús.
Illat: Jellegzetes, enyhén savanykás.
Íz: Jellegzetes, savanykás, édeskés.

Részletes összetétel/ anyaghányad nyilvántartás:

Zöldséges árpagyöngyleves:

  • hántolt árpa
  • sárgarépakocka mirelit
  • petrezselyemgyökér mirelit
  • vöröshagyma
  • zellerkocka mirelit
  • kelkáposzta
  • zöldborsó mirelit
  • karfiol mirelit
  • petrezselyemzöld mirelit
  • só jódozott
  • feketebors, őrölt
  • szerecsendió, őrölt
  • ételízesítő, só- és nátriumglutamát mentes
  • étolaj
  • lecsó natur
  • lestyán
  • marhahúsleves alap
  • kelbimbó

Burgonya főzelék:

  • só jódozott
  • étolaj
  • finomliszt BL55
  • babérlevél
  • burgonya
  • tejföl, félzsíros 12%
  • ecet
  • ételízesítő
  • teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt

Panírozott dínók:

  • csirke nuggets

Alma


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >