null Bács-Kiskun vármegye - 15. számú vizsgálat - Városföldi Óvoda Főzőkonyha - Városföld

Bács-Kiskun vármegye - 15. számú vizsgálat - Városföldi Óvoda Főzőkonyha - Városföld

Bács-Kiskun vármegye - 15. számú vizsgálat - Városföldi Óvoda Főzőkonyha - Városföld

15. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Városföldi Óvoda Főzőkonyha
(6033 Városföld, Dózsa György utca 41-43.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,4 pont

Menü: Minestrone leves, Burgonyafőzelék + Vagdaltpogácsa sertéshúsból

Mintavétel ideje: 2022. február 22.

Mintavételi alap : 180 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Városföldi Óvoda
(6033 Városföld, Dózsa György utca 41-43.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Minestrone leves (254,36 g /adag)

Külső megjelenés: Narancsos piros színű, opálos alaplé, kevés zsiradékcseppel a tetején. Közel azonos méretűre tört törtfehér színű spagetti tésztát, narancssárgás karikára vágott sárgarépát, karikára vágott fehéres fehérrépát, zöldborsót, hasábokra vágott kifakult, halványbarnás céklát, zöldes kelbimbót és kelkáposzta darabokat tartalmazó leves. Kevés piros paradicsomfoszlányokat is tartalmazott.
Állomány: Az alaplé kissé híg, a levesbetét és a zöldségek túlfőttek, puhák.
Illat: Jellegzetes, zöldséges, paradicsomos illatú.
Íz: Jellegzetes, paradicsomos, zöldséges, savanykás. Megfelelő fűszerezettségű.

 

Burgonyafőzelék + Vagdaltpogácsa sertéshúsból (219,40 g + 74,37 g /adag)

Külső megjelenés: Burgonyafőzelék: Jellegzetes, halványsárga színű, megfelelő sűrűségű szószban különböző méretű sárgás színű krumpli darabok, és zöld színű fűszerszemcsék és babérlevelek láthatóak. Fasírt: 2db kb. 5cm átmérőjű, középbarnára sült, belül rózsaszínes színű fasírt. A fasírt zsemlemorzsába forgatott. Belsejében a hús egyenletesre darált, kellően tömör, mozaikos szerkezetű, apró piros és fekete fűszerszemcsék láthatóak benne.
Állomány: Burgonyafőzelék: Jellemző sűrűségű, homogén, csomómentes, a krumpli kellően puha. Fasírt: Megfelelően átsült, puha, rugalmas, rágáskor jól összeáll, rágási maradék mentes.
Illat: Burgonyafőzelék: Kellemes, burgonyafőzelékre jellemző illatú, a babérlevél illata kellemesen érződik. Fasírt: Jellegzetes, kellően fűszeres illatú.
Íz: Burgonyafőzelék: Jellegzetes, harmonikus, jóízű, kellemes. Fasírt: Jól fűszerezett, jellegzetes, kellemes. Összhatásában: Finom, kellemes, jóízű, megfelelő.

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Minestrone leves:

  • bors
  • cékla
  • delikát, sómentes
  • fűszerpaprika
  • karalábé
  • kelbimbó, mirelit
  • kelkáposzta
  • olaj (napraforgó)
  • paradicsom
  • petrezselyemgyökér
  • sajt, trappista, félkemény
  • sárgarépa
  • só, vákuumos, jódozott
  • sűrített paradicsom 850 g
  • tészta, GYERMEI spagetti, 4 tojásos
  • vöröshagyma
  • zeller, gumó
  • zöldborsó, mirelit

Burgonyafőzelék + Vagdaltpogácsa sertéshúsból:

  • bors
  • fűszerpaprika
  • kenyér (fehér)
  • köménymag
  • olaj, napraforgó
  • sertéslapocka
  • só, vákuumos. jódozott
  • tojás, egész, L
  • vöröshagyma
  • zsemlemorzsa

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >