null Bács-Kiskun megye- 50. számú vizsgálat - Belvárosi főzőkonyha - Kalocsa

Bács-Kiskun megye- 50. számú vizsgálat - Belvárosi főzőkonyha - Kalocsa

Bács-Kiskun megye- 50. számú vizsgálat - Belvárosi főzőkonyha - Kalocsa

50. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Belvárosi főzőkonyha
(6300 Kalocsa, Szent István király út 36-38.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,8 pont

 

 

Menü: Frankfurti leves, Aranygaluska vanilia sodóval

A kitálalt menüről fényképfelvétel nem érzekezett be.

Mintavétel ideje: 2020. november 18.

Mintavételi alap : 168 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: gyermek és felnőtt korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kalocsai Közétkeztetési Intézmény
(6300 Kalocsa, Szent István király út 35.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Frankfurti leves (622,7 g /adag)

Külső megjelenés:

Narancsos pirosas opálos lében, melynek felületén kellő mennyiségű zsiradékcsepp látható, nagy kockára vágott burgonya, apró sárgarépa kocka, kelkáposzta csíkok, paprika darabok és karikára vágott virsli található.
Az alaplében kevés fűszerszemcse is látható. A zöldségek jól tisztítottak, a sűrítőanyag egyenletesen oszlik el. A leves a kelleténél kicsit sűrűbb a sok zöldség miatt.

Állomány:

A zöldségek kellően puhák, jól átfőttek. A lé jellemző sűrűségű, virsli jól átfőtt, rágási maradékot nem tartalmaz. A sűrítőanyag nem csomós.

Illat:

Jellegzetes, kelkáposzta illatú, zöldséges, fűszeres.

Íz:

Telt, jellegzetes, fűszeres, intenzív, a kelleténél kicsit sósabb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aranygaluska vaniliasodóval (250,30g + 165,70g/adag)

Külső megjelenés:

Aranygaluska: Aranybarnára sült tészta darabok, mely között darált dió látható. Matt felületű, halomszerűen tálalt. Egyenletesen átsült. Tészta belseje törtfehér színű. Vanília sodó: Halványsárga színű, májalvadékra jellemzően törő.

Állomány:

 Aranygaluska: Megfelelően kelt, rugalmas, foszlós, puha. A dió megfelelő arányban van a tésztán, jellegzetesen puha. Vanília sodó: csomómentes, sűrű puding jellegű.

Illat:

Aranygaluska: Sült tészta illatú, édes, diós.
Vanília sodó: Gyengén vaníliás illatú.

Íz:

Aranygaluska: Sült tészta ízű, édes, diós, jellegzetes, harmonikus. Vanília sodó: Gyengébb intenzitású, kevésbé vaníliás. Összhatásában: Harmonikus,de a vanília íze kissé gyenge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A kitálalt menühöz anyaghányadnyilvántartás nem érkezett be. 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >