Bács-Kiskun megye - 49. számú vizsgálat - Batthyány Konyha (Iskola) - Kiskunfélegyháza
Bács-Kiskun megye - 49. számú vizsgálat - Batthyány Konyha (Iskola) - Kiskunfélegyháza
49. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Batthyány Konyha (Iskola)
(6100 Kiskunfélegyháza, Batthyány utca 12-16.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 12,3 pont |
Menü: Almaleves, Bácskai rizseshús
Nem érkezett be a menüről fényképfelvétel.
Mintavétel ideje: 2019. november 11.
Mintavételi alap : 1024 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal
(6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth utca 1..)
Részletes érzékszervi minősítés:
Almaleves (276 g /adag)
Külső megjelenés: |
Halvány drappos-rózsaszínes, opálos lében közel szabályos alakú és nagyságú, bőséges mennyiségű, kockázott, hámozott alma látható. Barna színű fűszerszemcsékkel tarkított a lé. |
Állomány: |
Közepesen sűrűn folyó lé, csmómentes. Az almakockák a kelleténél kissé puhábbak. |
Illat: |
Kellemes, édes-savanykás, fahéjas illatú. |
Íz: |
Kellemes, mérsékelten édes, kellemesen savanykás, harmonikus. Az alma íze kevésbé intenzív. |
Bácskai rizseshús (252 g/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától narancsos pirosra színezett rizsszemek és drappos rózsaszín színű, különböző alakú és méretű húsdarabok. Néhány paprika és paradicsomhéj darab látható az ételben, mely fűszerszemcséket tartalmaz. |
Állomány: |
Fűszerpaprikától narancsos pirosra színezett rizsszemek és drappos rózsaszín színű, különböző alakú és méretű húsdarabok. Néhány paprika és paradicsomhéj darab látható az ételben, mely fűszerszemcséket tartalmaz. |
Illat: | Jellegzetes, tiszta a rizs illata. A hús pörkölt illata harmonikusan érezhető. |
Íz: |
Kellemes, pörköltes ízű, jellegzetes. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Almaleves
- almakocka, mirelit
- tejföl, 20%
- kristálycukor
- citromlé, 50%-os
- búzaliszt
- fahéj, őrölt
- szegfűszeg, őrölt
Bácskai rizseshús
- feketebors, őrölt
- fűszerpaprika, őrölt
- sertéscomb
- rizs, "A"
- étolaj
- só, jódozott
- vöröshagyma
- pirosarany
- lecsó
- fokhagymakrém