null Bács-Kiskun megye - 48. számú vizsgálat - Százszorszép Tagintézmény Tálalókonyha - Kiskunfélegyháza

Bács-Kiskun megye - 48. számú vizsgálat - Százszorszép Tagintézmény Tálalókonyha - Kiskunfélegyháza

Bács-Kiskun megye - 48. számú vizsgálat - Százszorszép Tagintézmény Tálalókonyha - Kiskunfélegyháza

48. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Százszorszép Tagintézmény Tálalókonyha
(6100 Kiskunfélegyháza, Darvas József tér 11.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,9 pont

 

 

Menü: Vegyes zöldségleves, Zöldborsófőzelék paprikás sertésszelettel

Nem érkezett be a menüről fényképfelvétel.

Mintavétel ideje: 2019. november 11.

Mintavételi alap : 81 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe:
Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Központi Konyha
(6100 Kiskunfélegyháza,dr Holló Lajos utca 16.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Vegyes zöldségleves (276 g /adag)

Külső megjelenés:

Enyhén opálos lében, melynek felületén kevés mennyiségű zsíradék látható, különböző méretű és formájú sárgarépa darabok, kockára vágott karalábé, zöldség, karfiolrózsa és zeller látható. A zöldségek színe jellegzetes. Csontfehér eperszalag tésztát tartalmaz. A lé alján sok zöldségfoszlány látszik.

Állomány:

A lé hígan folyó, a zöldségek és a tészta túlfőtt.

Illat:

Zöldséges illatú, de kevésbé intenzív. Kissé gyenge.

Íz:

Kissé jellegtelen, gyengén zöldséges ízű, kevésbé harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldborsófőzelék paprikás sertésszelettel (282 g + 64 g/adag)

Külső megjelenés:

Sűrűn folyó sárgás fehér szószban világoszöldtől a sötétzöldig terjedő színű borsó látható. A borsószemek nagysága eltérő. Petrezselyem darabkák is láthatók a szószban.
A hús 1 darab kb. 1cm vastagságú, paprikától pirosra színezett hússzelet, melyen néhány sötétebb fűszerszemcse is látható. A hús felülete zsiradéktól fényes. A hús rózsaszínes drappos színű.

Állomány:

A szósz jellemzően sűrű, csomómentes. A borsó szemek puhák, néhány keményebb szemet találni benne. A hús kellően átsült, puha, rugalmas, jól rágható, nem inas.

Illat: A főzelék jellegzetes, friss, édeskés.
A hús jellegzetes, sült hús illatú, fűszeres, harmonikus.
Íz:

A főzelék édeskés, jóízű, jellegzetes. A hús kellően fűszerezett, kellemes, harmonikus.
Összhatásában kellemes, harmonikus, finom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Vegyes zöldségleves

  • sárgarépa
  • zöldséggyökér
  • karalábé
  • karfiol, mirelit
  • zellergumó
  • vöröshagyma
  • zöldségzöld
  • ételízesítő
  • eperlevél száraztészta
  • só, jódozott
  • étolaj

Paprikás sertésszelet

  • étolaj
  • só, jódozott
  • sertéskaraj, csont nélkül
  • finomliszt
  • fűszerpaprika, őrölt

Zöldborsófőzelék

  • zöldborsó, mirelit
  • só, jódozott
  • kristálycukor
  • finomliszt
  • étolaj
  • tehéntej, 1,5%
  • petrezselyemzöld

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >