null Bács-Kiskun megye - 47. számú vizsgálat - Kuruc Főzőkonyha - Kiskunhalas

Bács-Kiskun megye - 47. számú vizsgálat - Kuruc Főzőkonyha - Kiskunhalas

Bács-Kiskun megye - 47. számú vizsgálat - Kuruc Főzőkonyha - Kiskunhalas

47. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Kuruc Főzőkonyha
(6400 Kiskunhalas, Kuruc v. tere 17.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,6 pont

 

 

Menü: Paradicsomleves, Lencsefőzelék köményes sertéssülttel, Túró Rudi

Mintavétel ideje: 2019. június 17.

Mintavételi alap : 243 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezet
(6400 Kiskunhalas, Kuruc v. tere 17.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (201 g /adag)

Külső megjelenés:

Narancsos piros színű lében, melynek felületén arányos mennyiségű apró zsiradékcseppek láthatók, fehéres betűtészta és betűtészta darabok, kisebb-nagyobb zöldfűszer darabok és sötét színű fűszerszemcsék láthatók a levesben.

Állomány:

A leves hígan folyó, kellő mennyiségű sűrítő anyagot tartalmaz. A tészta kellően átfőtt.

Illat:

Kellemes, jellegzetes, fűszeres, kissé édeskés paradicsomillat érezhető.

Íz:

Jellegzetes, savanykás, paradicsomos ízű, de kissé üres
paradicsom ízű. Kevésbé intenzív.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lencsefőzelék köményes sertéssülttel (270 g/adag)

Külső megjelenés:

A köményes sertéssült 11,5x6,5x0,5 cm nagyságú sertéshús
szelet, kérge sötét barnára sült, közepe szürkés barna. Jól átsült, fűszerszemcsék nem láthatók a hús felületén.
A lencsefőzelékben bőséges mennyiségű, szürkés szószban ép lencseszemek láthatók.

Állomány:

A hús átsült, de kiszáradt. A szósz sűrűn folyó, csomómentes, a lencse szemek átfőttek.

Illat: A köményes sertéssült:nél nem jellegzetes, nem fűszeres, kömény nem érezhető. A lencsefőzelék enyhén savanykás,
fokhagymás, lencse illatú.
Íz:

A hús fűszertelen, nem harmonikus, kömény nem érezhető, kissé jellegtelen. A főzelék jellegzetes, babérleveles, fokhagymás, de kevésbé intenzív ízű. Összhatásában kevésbé harmonikus, nem kellően fűszerezett, a hús az elnevezéssel nem harmonizáló.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Túró Rudi (31 g (1 db)/adag)

Külső megjelenés:

Ép, bontatlan csomagolásban, közel henger alakú, egyenletesen csokoládéval bevont túrókorpusz. A csokoládé bevonat sötétbarna színű, fényes felületű. A korpusz csontfehér, homogén.

Állomány:

A bevonat roppanó, szájban könnyen olvadó. A korpusz jól
kidolgozott, krémes.

Illat: Jellegzetes, csokoládés-túrós illatú, édeskés.
Íz:

Jellegzetes, a bevonat csokoládé ízű, a korpusz kellően édes, vaníliás. Harmonikus összhatású.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Paradicsomleves

  • paradicsompüré
  • kristálycukor
  • só, jódozott
  • étolaj
  • finomliszt
  • fűszerpaprika, őrölt
  • zellerzöld
  • ABC levestészta, 8 tojásos
  • vöröshagyma
  • petrezselyemzöld
  • ételízesítő

Köményes sertéssült

  • só, jódozott
  • sertéskaraj, csont nélkül
  • kömény, őrölt
  • flekken fűszerkeverék
  • étolaj

Lencsefőzelék

  • lencse
  • mustár
  • só, jódozott
  • finomliszt
  • étolaj
  • vöröshagyma

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >