Bács-Kiskun megye- 1. vizsgálat - Kecskemét - Margaréta Étterem
Bács-Kiskun megye- 1. vizsgálat - Kecskemét - Margaréta Étterem
1. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Margaréta Étterem (Kecskemét, Nyiri u. 77/a.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
ÁTLAGOS |
átlag |
nem |
Menü: Mintavétel ideje: 2013. február 13. |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Magyaros karfiolleves (0,35 l/adag)
Külső megjelenés: |
Kissé fakó színű rántásos lében kevés apró zöldség (sárgarépa darabka, szétfőtt küllemű karfioldarabka), valamint egy db kb. 1 cm hosszúságú barna színű növényi rész (valószínűleg sárgarépa héjdarabka) látható. |
Állomány: |
A tészta kissé túlfőtt, de még nem szétmálló, a zöldség szétfőtt, a leves leve csomómentes. |
Illat: |
Megnevezésre jellemző, de gyengébb, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Kissé jellegtelen, a karfiol íze alig érezhető, a rántás íze erősebb, minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Hentestokány (0,1 l/adag)
Külső megjelenés: |
Szabálytalan alakú és különböző méretű (kb. 2 cm hosszúságú) húsdarabkák, vékony, 3-4 cm hosszú sonka szeletkék és apró uborkadarabkák találhatók sűrű fűszeres szószban. Az összetevők felülete és a paprikás, fűszeres szósz paprikától sárgáspirosra színezett. |
Állomány: |
A hús jól átfőtt, rugalmas, a sonka jellegzetes, a szósz sűrű. |
Illat: |
Fűszeres, húsra is jellemző, kissé savanykás, enyhén füstölt, mustárra emlékeztető. Minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Jellegének megfelelő, fűszeres, sonkás, húsos, borsos, mustáros, savanykás. Minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|
Párolt rizs (0,22 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Világos nyersfehér színű, hosszúkás szemű, apró fűszerszemcsékkel tarkított, közel azonos nagyságú, ép rizsszemek. |
Állomány: |
Laza csomókban összeállt, ami egyszerű keveréssel szétoszlatható. Jól átfőtt, nem mászkos, rugalmas. |
Illat: |
Jellegzetes, kissé fűszeres, minden idegen szagtól mentes. |
Íz: |
Enyhén fűszeres, kellemesen sós, szájban nem tapad össze. Minden idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel: |
|