null A termelőket segítő új funkciókkal bővült az e-GN

A termelőket segítő új funkciókkal bővült az eGN

2023. április 20, csütörtök

„Visszavonás” és „Listázás” funkciókkal bővítette a Nébih az elektronikus gazdálkodási naplót (eGN). A hivatal célja, hogy a folyamatos fejlesztés révén minél inkább felhasználóbarát rendszer álljon az ügyfelek rendelkezésére. A most élesített fejlesztések e törekvés legújabb elemei.

A gazdálkodási napló kezelője a „Visszavonás” funkcióval a pontatlanul vagy tévesen felvitt adatsorokat tudja törölni. Használatához, az eGN-be történő belépés és a gazdálkodási év kiválasztása után, a Módosítás ikonra kell kattintani, ekkor jelenik meg a „Kuka” ikon a sor végén. A funkció kiválasztását követően indoklást kell megadni (pl.: téves rögzítés), majd a kiválasztott adatsorok törlődnek a rendszerből. Kiemelten fontos, hogy véglegesített állapotú Termőhely adatsor törlése esetén a hozzá kapcsolt hasznosítások és műveletek is törlődnek, így ezeket újra rögzíteni kell az eGN-ben. Lényeges, hogy ilyen esetben kilépés előtt a Rögzített adatok beküldése gombra kattintsanak, mert az új adatok ezzel a lépéssel kerülnek be a rendszerbe.

A másik frissen elkészült funkció a „Listázás”, mely az alábbi mezőknél található meg: Növénykultúra adatok/Hasznosítási kód, Agrotechnikai művelet adatok/Művelet típus, valamint a Növényvédelmi megfigyelés/Károsító vagy a növényvédelmi védekezés/kezelés oka. A mezők jobb oldalán látható négyzet ikonra kattintva a rendszer listázza az összes olyan elemet, ami az adott helyen kiválasztható. A funkció segítségével a gazdálkodó könnyen és gyorsan ellenőrizheti, hogy a felvinni kívánt adat megtalálható-e a listában. Amennyiben hiányosságot tapasztalnak, kérjük, jelezzék az egn@nebih.gov.hu e-mail címen. 

Kapcsolódó jogszabály
43/2010. (IV.23.) FVM rendelet