null A strapabíró és átlátszó csomagolás a nyerő – eredmények a levesbetét száraztészta Termékmustrán

A strapabíró és átlátszó csomagolás a nyerő – eredmények a levesbetét száraztészta Termékmustrán

2023. január 11, szerda

Megkérdeztük a bírálókat a levesbetét száraztészta Termékmustra során, hogy tészta vásárlásakor mennyire tartják fontosnak a csomagolást, a kiszerelést, illetve azt is, hogy mi alapján választják ki a számukra legmegfelelőbb terméket. Kiderült, hogy még mindig a minőség a legfőbb tényező.

A bírálók a különböző szempontokat 1-től 5-ig tartó skálán pontozták. Véleményük alapján elmondható, hogy száraztészta vásárlásánál a legfontosabb a magas minőség és a hazai termék preferálása, míg a csomagolás csak az 5. legfontosabb tulajdonság.

diagram
1. ábra Száraztészta vásárlása során mennyire fontosak Önnek az alábbi szempontok?

A csomagolástípusokat megvizsgálva a dobozos és a zacskós változat közül választhattak a válaszadók, amelyek közül a zacskós száraztészta a kedveltebb típus.


2. ábra Mennyire kedveli az alábbi csomagolásokat?

A csomagolás fontos része az élelmiszernek, mert amellett, hogy védelmet nyújt, a rajta lévő információk alapján segítheti a legmegfelelőbb termék kiválasztását.
A teszt eredményei alapján a száraztészta esetében a legfontosabb szempont a strapabíró és az átlátszó csomagolás, illetve lényegesnek ítélték a válaszadók azt is, hogy megtalálható legyen rajta a főzési útmutató. A válaszok alapján a legkevésbé mérvadó a csomagolás külső megjelenése, valamint a típusa.
 


3. ábra A csomagolás esetében mennyire fontosak Önnek az alábbi szempontok?

Manapság egyre többen odafigyelnek a környezettudatosságra. Ennek következményeként létrejöttek a csomagolásmentes boltok, ahol sokféle termék mellett száraztészták is kaphatóak. De vajon fontos-e annyira a környezetbarát szemlélet, hogy hajlandóak legyünk lemondani a csomagolásról? A kérdőív segítségével megpróbáltuk erre is megtalálni a választ. A megkérdezettek többsége, 28,95 %-a nem szívesen vásárolna száraztésztát csomagolásmentes boltban és csak 10,53 % élne a csomagolásmentesség lehetőségével.


4. ábra Vásárolna-e csomagolásmentes boltban száraztésztát?


Friss hírek

2023. március 21, kedd

A magyar hatóság ezentúl a célországba továbbítja fizikai ellenőrzésre a növényi termék szállítmányokat

A harmadik országból származó, élelmiszernek szánt növényi termékek esetében ezentúl a magyar hatóság a fizikai ellenőrzéseket nem végzi el Magyarországon, hanem a szállítmányokat továbbítja a célországba. Emiatt az Európai Unióba történő behozatal során a vállalkozóknak kötelező megadniuk az ellenőrző pontot is. Az adatszolgáltatás elmaradása az ügyintézési idő számottevő növekedésével járhat.

Tovább >

2023. március 21, kedd

Módosult ügyeleti rend a Nébih ügyfélszolgálatán

2023. március 24-én (pénteken) a Nébih általános (06-1-336-9000), ENAR (06-1/336-90-50), Felügyeleti Díj (06-1-336-9024), valamint Zöldszám ügyfélszolgálata (06-80-263-244) továbbképzés miatt csökkentett kapacitással fog működni az alábbiak szerint.

Tovább >