null A párizsik csomagolásvizsgálatának eredményei

A párizsik csomagolásvizsgálatának eredményei

2023. december 5, kedd

A Termékmustra folyamatának a csomagolásvizsgálat is fontos része, amely során kiderítjük, hogy a bírálók szerint melyek a legfontosabb szempontok az adott termékcsoport vásárlásakor. A párizsik esetében is sor került a kérdőív kitöltésére. Lássuk az eredményeket!

A kérdőívben a bírálók 1-től 5-ig tartó skálán értékelhették a párizsik csomagolását. A magasabb pontszám kedvezőbb értékelést jelent, így a kapott eredmények alapján egyértelmű, hogy a kitöltők a magas minőséget találják a legjelentősebbnek, de meghatározó szempont vásárláskor a hazai gyártás, valamint a környezettudatosság is, míg a csomagolás csak az ötödik legfontosabb tulajdonság a felsoroltak közül.


 

A vásárlók számára a párizsi csomagolásánál a termék kiszerelésének mérete az elsődleges szempont, ezt követi a könnyű kinyithatóság és a strapabíró csomagolás. A 2. ábra diagramján megfigyelhető, hogy a megadott szempontok egymáshoz közeli pontszámokat értek el, azonban a legkevésbé fontos tulajdonságként az esztétikus megjelenés, vagyis a design szerepelt.


 

A 3. ábrán látható, hogy a kérdést megválaszolói a szeletelt, védőgázas csomagolást kedvelik a legjobban, amelyet a rúd, majd a csemegepultban árusított típusok követnek.


 

A kérdőív kitöltői főként a kis- és közepes kiszerelésű, vagyis a 100-150 grammos és a 350-500 grammos termékeket részesítik előnyben. A legkisebb, 60-100 gramm kiszerelésű párizsikat a kitöltők közel harmada vásárolná, míg a nagyobb, 500-2500 grammos termékeket a bírálók mindössze 5%-a választaná a boltok polcairól.


 


Friss hírek

2024. február 26, hétfő

Március 1-jétől változnak az afrikai sertéspestis kártalanítási tételei

2024. március 1-jétől módosulnak az afrikai sertéspestis (ASP) mentesítési tervhez kapcsolódó, állami kártalanítási tételek. A kártalanítási eljárás új díjtételei az érintett résztvevőkkel történt egyeztetés alapján születtek meg. Az új díjtételek kidolgozása során kiemelt szempont volt, hogy azok az egész ország területén segítsék elő az állománysűrűség további csökkentését, és ösztönözzék a vaddisznóhús felhasználását az ASP-től mentes területeken.

Tovább >

2024. február 21, szerda

HPAI vakcinabank a járványvédelem szolgálatában

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Ceva-Phylaxia Zrt.-vel együttműködve HPAI vakcinabankot hozott létre. A Ceva által gyártott, magas patogenitású madárinfluenza vírus elleni vakcina ideiglenes, rendkívüli körülmények esetére vonatkozó engedélyt kapott. Ezt követően megállapodás született arról, hogy a vakcinából az oltóanyagtermelő cég készletet fog fenntartani, amelyből szükség esetén oltóanyagot tud biztosítani a hatóság számára.

Tovább >