null A borászati melléktermékek kivonásának bejelentéséről

A borászati melléktermékek kivonásának bejelentéséről

2013. június 21, péntek

A NÉBIH tájékoztatja ügyfeleit, hogy a 435/2021. (VII. 16.) AM rendelet 38. §. szerint a melléktermék kivonására vonatkozó bejelentési kötelezettséget a területileg illetékes kormányhivatalhoz kell benyújtani.

38. § (1) A borászati üzemnek – a végzettséghez kötött borászati eljárás során keletkezett derítési alj kivételével – a keletkezett borászati melléktermék kivonását minden borpiaci évben az adott borpiaci évre vonatkozóan egy alkalommal, az első borászati melléktermék tétel kivonásának tényleges megkezdése előtt legalább 7 nappal be kell jelentenie a kormányhivatal részére.

(2) A borászati üzem a végzettséghez kötött borászati eljárás során keletkezett derítési alj kivonására vonatkozó bejelentési kötelezettségének a derítési alj elszállítására vonatkozó bejelentéssel tesz eleget.

(3) Az (1) és (2) bekezdés szerinti bejelentésben meg kell adni

a) a kivonással érintett melléktermék megnevezését, valamint

b) a melléktermék kivonásának eljárását.

(4) A (3) bekezdésben meghatározott adatokban történő változást az adott borászati melléktermék tétel kivonásának megkezdése előtt legalább 7 nappal be kell jelenteni a hegybíró részére.

(5) A végzettséghez kötött borászati eljárás során keletkezett derítési alj elszállítását legalább 5 nappal korábban be kell jelenteni a NÉBIH részére.


Friss hírek

2023. november 27, hétfő

Megjelent a kis mennyiségű, helyi és marginális élelmiszer-előállítás és -értékesítés higiéniai feltételeiről szóló rendelet

A 2023. november 23-tól hatályba lépett új jogszabály célja az Európai Uniós higiéniai rendeletcsomag nyújtotta rugalmassági rendelkezések alkalmazása a kis mennyiségű, helyi, marginális élelmiszer-előállításra és -értékesítésre vonatkozóan. További célja a kapcsolódó hazai jogszabályok felülvizsgálata, valamint azok összefogása, deregulálása. A rendelet a hazai kistermelők és a „kisüzemi élelmiszer-előállítók” tevékenységét a feltételek egyszerűsítésével segíti.

Tovább >

2023. november 13, hétfő

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2023.11.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >