null 55 vaj vett részt a KMÉ termékmustráján

55 vaj vett részt a KMÉ termékmustráján

55 vaj vett részt a KMÉ termékmustráján
2021. december 14, kedd

A Nébih által szervezett Termékmustrán hivatalosan is kiválasztották a legjobb vajakat. Kilenc termék márkatulajdonosa kapott lehetőséget, hogy a jövőben Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjeggyel tanúsítsa a nagyszerűségét.

Izgalmas feladat megtalálni a számtalan termék közül, hogy melyek azok, amelyek többletértékkel rendelkeznek és így méltón viselhetik csomagolásukon a KMÉ logóját. Ezért is kap kiemelt figyelmet a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy életében a Termékmustra, mely egy több lépcsős folyamatból álló, összetett szempontrendszeren alapuló vizsgálatsorozat. A polcfelméréstől, a laboratóriumi vizsgálatokon át a kóstolói bírálatig, megannyi feltételnek kell megfelelnie az adott termékeknek. Ezúttal a vajak kerültek a középpontba.

A termékmustrán 55 vaj jutott be a kóstolói szakaszba. A rendezvény záróakkordján, a csúcsbírálaton pedig 27 vaj folytathatta a versenyt, és végül 9 termék érdemelte ki az elismerést.

A védjegyet már viselő termékekről minden információ elérhető a KMÉ termékkeresőjének segítségével.


Friss hírek

Lezárult a drónos növényvédelmi szolgáltatást hirdető vállalkozások támogató ellenőrzési kampánya
2022. december 5, hétfő

Lezárult a drónos növényvédelmi szolgáltatást hirdető vállalkozások támogató ellenőrzési kampánya

Támogató helyszíni szemlékkel segítette az elmúlt időszakban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a permeteződrónos növényvédelmi szolgáltató vállalkozásokat annak érdekében, hogy a jövőben a rájuk vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően nyújthassanak szolgáltatásokat a hazai gazdáknak. A szemlék hasznos, gyakorlatias tapasztalatokkal zárultak, így várhatóan jövő tavasszal is folytatódnak.

Tovább >

Elindult az idei téli szezonális ellenőrzés az élelmiszerláncban
2022. december 5, hétfő

Elindult az idei téli szezonális ellenőrzés az élelmiszerláncban

Idén december 5-18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. Az egész országra kiterjedő kéthetes ellenőrzéssorozat idején a szakemberek fokozott jelenléte várható az élelmiszerlánc minden területén. A szezonálisan népszerű termékkörökből, mint például gyümölcsök, cukrászati kényelmi termékek, fűszerek, és alkoholos italok, több terméktípust is kiemelten vizsgál majd a Nébih laboratóriuma.

Tovább >