null 55 vaj vett részt a KMÉ termékmustráján

55 vaj vett részt a KMÉ termékmustráján

2021. december 14, kedd

A Nébih által szervezett Termékmustrán hivatalosan is kiválasztották a legjobb vajakat. Kilenc termék márkatulajdonosa kapott lehetőséget, hogy a jövőben Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjeggyel tanúsítsa a nagyszerűségét.

Izgalmas feladat megtalálni a számtalan termék közül, hogy melyek azok, amelyek többletértékkel rendelkeznek és így méltón viselhetik csomagolásukon a KMÉ logóját. Ezért is kap kiemelt figyelmet a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy életében a Termékmustra, mely egy több lépcsős folyamatból álló, összetett szempontrendszeren alapuló vizsgálatsorozat. A polcfelméréstől, a laboratóriumi vizsgálatokon át a kóstolói bírálatig, megannyi feltételnek kell megfelelnie az adott termékeknek. Ezúttal a vajak kerültek a középpontba.

A termékmustrán 55 vaj jutott be a kóstolói szakaszba. A rendezvény záróakkordján, a csúcsbírálaton pedig 27 vaj folytathatta a versenyt, és végül 9 termék érdemelte ki az elismerést.

A védjegyet már viselő termékekről minden információ elérhető a KMÉ termékkeresőjének segítségével.


Friss hírek

2023. november 27, hétfő

Az eGN-hez való csatlakozási szándékukat a szoftvercégeknek kell jelezniük

A Nébih tájékoztatja azokat a gazdálkodókat, akik az elektronikus gazdálkodási naplót piaci szoftverrel szeretnék vezetni, hogy a szoftverválasztás előtt mindenképpen informálódjanak arról, hogy a kinézett alkalmazás tud-e csatlakozni az eGN-hez. Fontos, hogy magát a szoftveres kapcsolat magvalósítását kizárólag az üzemeltető cégek kezdeményezhetik a hivatalnál.

Tovább >

2023. november 27, hétfő

Megjelent a kis mennyiségű, helyi és marginális élelmiszer-előállítás és -értékesítés higiéniai feltételeiről szóló rendelet

A 2023. november 23-tól hatályba lépett új jogszabály célja az Európai Uniós higiéniai rendeletcsomag nyújtotta rugalmassági rendelkezések alkalmazása a kis mennyiségű, helyi, marginális élelmiszer-előállításra és -értékesítésre vonatkozóan. További célja a kapcsolódó hazai jogszabályok felülvizsgálata, valamint azok összefogása, deregulálása. A rendelet a hazai kistermelők és a „kisüzemi élelmiszer-előállítók” tevékenységét a feltételek egyszerűsítésével segíti.

Tovább >