null 55 vaj vett részt a KMÉ termékmustráján

55 vaj vett részt a KMÉ termékmustráján

2021. december 14, kedd

A Nébih által szervezett Termékmustrán hivatalosan is kiválasztották a legjobb vajakat. Kilenc termék márkatulajdonosa kapott lehetőséget, hogy a jövőben Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjeggyel tanúsítsa a nagyszerűségét.

Izgalmas feladat megtalálni a számtalan termék közül, hogy melyek azok, amelyek többletértékkel rendelkeznek és így méltón viselhetik csomagolásukon a KMÉ logóját. Ezért is kap kiemelt figyelmet a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy életében a Termékmustra, mely egy több lépcsős folyamatból álló, összetett szempontrendszeren alapuló vizsgálatsorozat. A polcfelméréstől, a laboratóriumi vizsgálatokon át a kóstolói bírálatig, megannyi feltételnek kell megfelelnie az adott termékeknek. Ezúttal a vajak kerültek a középpontba.

A termékmustrán 55 vaj jutott be a kóstolói szakaszba. A rendezvény záróakkordján, a csúcsbírálaton pedig 27 vaj folytathatta a versenyt, és végül 9 termék érdemelte ki az elismerést.

A védjegyet már viselő termékekről minden információ elérhető a KMÉ termékkeresőjének segítségével.


Friss hírek

2025. május 16, péntek

„Falatnyi történetek: Mesék maradék nélkül” – meseíró pályázatot hirdetett a Nébih

Első alkalommal hirdette meg országos meseíró pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja, hogy a fiatalok kreativitásán keresztül hívja fel a figyelmet az élelmiszerpazarlás problémájára. A hivatal június 1-ig még várja az alkotásokat. A „Falatnyi történetek: Mesék maradék nélkül” pályázat legkiemelkedőbb alkotásai mesekönyvgyűjteményben is helyet kapnak.

Tovább >

2025. május 15, csütörtök

Digitális tér, globális döntések – sikerrel zárult a Codex CCMAS 44. ülése

2025. május 5-14. között virtuális formában rendezte meg szakmai ülését a FAO/WHO Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Szakbizottsága (CCMAS). A CCMAS44 ülésen számos jelentős előrelépés történt az élelmiszer-analitikai módszerek és mintavételi tervek egységesítése, aktualizálása és digitalizálása terén. Az együttműködés, átláthatóság és tudományos alapú döntéshozatal előtérbe került, több kérdés véglegesítésére pedig – különösen a quinoa és gyümölcslé módszertan – további munkacsoportok és jövőbeli ülések során kerül majd sor. A következő ülés várhatóan 2026 márciusában lesz Budapesten.

Tovább >