null 55 vaj vett részt a KMÉ termékmustráján

55 vaj vett részt a KMÉ termékmustráján

2021. december 14, kedd

A Nébih által szervezett Termékmustrán hivatalosan is kiválasztották a legjobb vajakat. Kilenc termék márkatulajdonosa kapott lehetőséget, hogy a jövőben Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjeggyel tanúsítsa a nagyszerűségét.

Izgalmas feladat megtalálni a számtalan termék közül, hogy melyek azok, amelyek többletértékkel rendelkeznek és így méltón viselhetik csomagolásukon a KMÉ logóját. Ezért is kap kiemelt figyelmet a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy életében a Termékmustra, mely egy több lépcsős folyamatból álló, összetett szempontrendszeren alapuló vizsgálatsorozat. A polcfelméréstől, a laboratóriumi vizsgálatokon át a kóstolói bírálatig, megannyi feltételnek kell megfelelnie az adott termékeknek. Ezúttal a vajak kerültek a középpontba.

A termékmustrán 55 vaj jutott be a kóstolói szakaszba. A rendezvény záróakkordján, a csúcsbírálaton pedig 27 vaj folytathatta a versenyt, és végül 9 termék érdemelte ki az elismerést.

A védjegyet már viselő termékekről minden információ elérhető a KMÉ termékkeresőjének segítségével.


Friss hírek

2023. március 28, kedd

Közös gondolkodás, azaz élelmiszerpazarlás európai szemmel

Az élelmiszerpazarlás csökkentésével kapcsolatos javaslatcsomagot állított össze az EU uniós állampolgárok bevonásával. A 23 pontos program megalkotásában két magyar állampolgár vett részt. Az élelmiszerpazarlás terén eddig elvégzett tagállami munka egyértelmű elismerése, hogy a Nébih Maradék nélkül programjának vezetőjét is felkérték, szakértőként vegyen részt a panel munkáját segítő öttagú Tudományos Bizottságban.

Tovább >

2023. március 27, hétfő

Holnaptól vége a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei tűzgyújtási tilalomnak

A lehűlés folytán, illetve az elmúlt órákban lehullott nagy mennyiségű csapadéknak, valamint a további várható, jelentős mennyiségű csapadéknak köszönhetően megszűnt a tűzveszély, ezért 2023. március 28-tól a hatóság visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

Tovább >