null 55 vaj vett részt a KMÉ termékmustráján

55 vaj vett részt a KMÉ termékmustráján

2021. december 14, kedd

A Nébih által szervezett Termékmustrán hivatalosan is kiválasztották a legjobb vajakat. Kilenc termék márkatulajdonosa kapott lehetőséget, hogy a jövőben Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjeggyel tanúsítsa a nagyszerűségét.

Izgalmas feladat megtalálni a számtalan termék közül, hogy melyek azok, amelyek többletértékkel rendelkeznek és így méltón viselhetik csomagolásukon a KMÉ logóját. Ezért is kap kiemelt figyelmet a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy életében a Termékmustra, mely egy több lépcsős folyamatból álló, összetett szempontrendszeren alapuló vizsgálatsorozat. A polcfelméréstől, a laboratóriumi vizsgálatokon át a kóstolói bírálatig, megannyi feltételnek kell megfelelnie az adott termékeknek. Ezúttal a vajak kerültek a középpontba.

A termékmustrán 55 vaj jutott be a kóstolói szakaszba. A rendezvény záróakkordján, a csúcsbírálaton pedig 27 vaj folytathatta a versenyt, és végül 9 termék érdemelte ki az elismerést.

A védjegyet már viselő termékekről minden információ elérhető a KMÉ termékkeresőjének segítségével.


Friss hírek

2024. május 29, szerda

Elképesztő hiányosságok egy debreceni vendéglátóhelyen

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményeket és nyomonkövetési hiányosságokat találtak egy debreceni vendéglátó-ipari egység ellenőrzésekor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A feltárt jogsértések miatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek.

Tovább >

2024. május 22, szerda

Új rendelet a gyógyszeres takarmány szabályozásban

Megjelent a nem céltakarmányokban visszamaradó antimikrobiális hatóanyagok egyedi keresztszennyeződési határértékeinek és ezen anyagokra vonatkozó analitikai módszerek megállapításáról szóló EU rendelet.

Tovább >