null A csuka fajlagos tilalmi ideje február 1-jén kezdődik

A csuka fajlagos tilalmi ideje február 1-jén kezdődik

2016. január 29, péntek

A halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet szerint a csuka fajlagos tilalmi ideje február 1-jén - hétfőn - nulla órakor kezdődik és március 31-én a nap huszonnegyedik órájában - csütörtökön - végződik.

A hétvégén még lehetőség van csukára történő horgászatra, de hétfőtől tilos háborgatni a szaporodáshoz készülő, ívóhelyek után kutató halakat. Minden horgász érdeke, hogy ez a különleges, őshonos ragadozóhalunk, minél sikeresebb ívással növelje állományát hazai természetes vizeinkben.

Jogosulatlan halászattal, horgászattal, továbbá az állami halőri szolgálat feladatvégzését érintő bejelentését az alábbi e-mail címen teheti meg: allamihalor@nebih.gov.hu
 

A bejelentéshez az alábbi adatok megadását kérjük:
Megye, település, vízterület (lehetőség szerint pontos, víztérkód) megnevezése
Bejelentő neve (nem kötelező)
Címe (nem kötelező)
Elérhetősége (telefon, e-mail cím) (nem kötelező)
Bejelentett adatok megadása (ki, hol, mikor, mit?)

 

Friss hírek

2025. december 16, kedd

Egyre magasabb a súlyos Listeria-fertőzések száma Európában

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) új uniós zoonózis jelentése szerint a változó étrend és a népesség elöregedése hozzájárulhat a súlyos Listeria-fertőzések számának emelkedéséhez Európa-szerte.

Tovább >

2025. december 16, kedd

Azonnal felfüggesztette egy vadfeldolgozó üzem működését a Nébih súlyos élelmiszerbiztonsági problémák miatt

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei egy vadfeldolgozó létesítményben tartottak ellenőrzést. A szakemberek a vizsgálatok során fellelt élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő jogsértések okán az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették. Több mint 3 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból, valamint elrendelték azok hatósági zár alá vételét.

Tovább >