tészta tálban

Száraztészta Termékmustra nevezés

8 tojásos levestészta kategória

Köszöntjük a Termékmustra nevezési oldalán! 
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ismét megrendezi a Kiváló Minőségű Élelmiszer tanúsító védjegyhez kapcsolódó Termékmustrát, ahol szakembereink nagyító alá veszik az élelmiszeripar kiválóságait. Ha úgy érzi, terméke kimagasló minőségű, a Termékmustra kiváló alkalom arra, hogy ezt az egész országgal tudassa. Amennyiben további információkat szeretne megtudni a Termékmustráról, kérjük, látogasson el a https://kme.hu honlapra. Kérdés esetén, várjuk szíves megkeresésüket a termekmustra(kukac)nebih.gov.hu e-mail címen.

Információk a nevezéssel kapcsolatosan:

  • A termékmustrán való részvétel nem kötelező.
  • Nevezési díj nincs. 
  • A nevezés feltétele az illetékes Kormányhivatal által kiadott működési engedély és FELIR azonosító megléte. 
  • A terméknek meg kell felelnie a hatályos, vonatkozó jogszabályi előírásoknak, beleértve az Európai Parlament és a Tanács mezőgazdasági termékpiacok közös szervezésének létrehozásáról szóló 1308/2013/EU rendeletét is. 
  • A Száraztészta Termékmustrán csak azon levestészta termékek szállhatnak versenybe, amelyek 8 tojást tartalmaznak. A tészták gyártásához kizárólag feldolgozatlan, frissen feltört tojás (max. 18 órával a felhasználás előtt letörve) továbbá csak speciális tésztaliszt használható fel, aestivum búzából készült termék esetében tésztaipari búzaliszt (BTL-50) és durum búzából készült termék esetén tésztaipari durumbúzadara (DTD). A teljes kiőrlésű száraztésztának 100%-ban teljes kiőrlésű lisztből kell készülnie. Durum termékek esetében az aestivum-szennyezettség mértéke nem haladhatja meg az 5%-ot. A szétfövés mértéke legfeljebb 5 darabszázalék lehet. A savfok legfeljebb 4 (kivétel a teljes kiőrlésű termékek). A termék nedvességtartalma legfeljebb 13,0% m/m lehet. 
  • Felhívjuk a nevezők figyelmét, hogy a nevezéshez nem várjuk termékminta beküldését. Azokat a Termékmustra szervezői fogják beszerezni. Emiatt is kérjük az alábbiakban a kereskedelmi egység pontos megadását, ahol a termék elérhető.
  • Kérjük, mindig figyelje a súgó ikon által kért információkat, mivel a nem megfelelő formátum esetén előfordulhat, hogy nevezését nem tudjuk regisztrálni.
  • A sikeres nevezési űrlap beküldését követően a rendszer egy automatikus válaszüzenetet küld. Amennyiben valamilyen okból kifolyólag nem kapná meg a rendszerüzenetet kérjük, jelezze felénk a termekmustra(kukac)nebih.gov.hu e-mail címen. Fontos megjegyezni, hogy a nevezés a Termékmustra szervezői által küldött visszaigazoló levél után válik érvényessé.

A nevezési időszak lezárult.

Kapcsolat

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
termekmustra[kukac]nebih.gov.hu
+36 30/252-9134