Virsli Termékmustra nevezés

Köszöntjük a Termékmustra nevezési oldalán!

Köszöntjük a Termékmustra nevezési oldalán! 
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ismét megrendezi a Kiváló Minőségű Élelmiszer tanúsító védjegyhez kapcsolódó Termékmustrát, ahol szakembereink nagyító alá veszik az élelmiszeripar kiválóságait. Ha úgy érzi, terméke kimagasló minőségű, a Termékmustra kiváló alkalom arra, hogy ezt az egész országgal tudassa. Amennyiben további információkat szeretne megtudni a Termékmustráról, kérjük, látogasson el a http://kme.hu honlapra. Kérdés esetén, várjuk szíves megkeresésüket a termekmustra(kukac)nebih.gov.hu e-mail címen.

Információk a nevezéssel kapcsolatosan:
•    A terméknek meg kell felelnie a hatályos, vonatkozó jogszabályi előírásoknak, beleértve az Európai Parlament és a Tanács mezőgazdasági termékpiacok közös szervezésének létrehozásáról szóló 1308/2013/EU rendeletét is. 
•    A Virsli Termékmustrán natúr és füstölt/füst ízesítésű termékek vehetnek részt. (Pl. sajtos, paprikás ízesítésű termékek nevezése ezúttal nem lehetséges.) Azon termékek szállhatnak versenybe, melyek hústartalma a késztermékre vonatkoztatva legalább 60% és csontokról mechanikusan lefejtett hús nem szerepel a termék-összetevők között. A Termékmustrára bekerülő termékek összes fehérjetartalmának legalább 12,0% (m/m), míg kalciumtartalmának legfeljebb 300 mg/kg-nak kell lennie. Továbbá az összetevők között az alábbi ízfokozó adalékanyagok használata nem megengedett: E620-E635.
•    Felhívjuk a nevezők figyelmét, hogy a nevezéshez nem várjuk termékminta beküldését. Azokat a Termékmustra szervezői fogják beszerezni. Emiatt is kérjük az alábbiakban a kereskedelmi egység pontos megadását, ahol a termék elérhető.
•    Kérjük, mindig figyelje a súgó ikon által kért információkat, mivel a nem megfelelő formátum esetén előfordulhat, hogy nevezését nem tudjuk regisztrálni.
•    A sikeres nevezési űrlap beküldését követően a rendszer egy automatikus válaszüzenetet küld. Amennyiben valamilyen okból kifolyólag nem kapná meg a rendszerüzenetet kérjük, jelezze felénk a termekmustra(kukac)nebih.gov.hu e-mail címen. Fontos megjegyezni, hogy a nevezés a Termékmustra szervezői által küldött visszaigazoló levél után válik érvényessé.

Kapcsolat

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
termekmustra@nebih.gov.hu