36/2006. (V. 18.) FVM rendelet hatálya alatt kiadott okiratok
Alább találja a 36/2006. (V. 18.) FVM rendelet hatálya alatt kiadott okiratokat 2006-2024-ig.
Alább találja a 36/2006. (V. 18.) FVM rendelet hatálya alatt kiadott okiratokat 2006-2024-ig.
Pest vármegye - 24. számú vizsgálat - Mátyás Király Általános Iskola Tálalókonyha - Csömör
Tovább >A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.
Tovább >Az intézményi és munkahelyi étkeztetés szereplői 2025. május 23-ig még jelentkezhetnek a X. Közétkeztetési Szakácsversenyre. Fontos azonban, hogy a nevezési szándékot legkésőbb május 9-ig jelezni szükséges a KÖZSZÖV-nél!
Az idén először három – gyermek- és diákétkeztetés, intézményi felnőtt közétkeztetés, valamint munkahelyi vendéglátás – kategóriában is meghirdetett verseny fő témája a fenntartható közétkeztetés. A csapatoknak tehát többek között ezt is szem előtt kell tartaniuk a menüsor összeállításakor. A KÖSZ 2025-2026-os szakácsverseny részletei elérhetők a Nébih tematikus oldalán: https://portal.nebih.gov.hu/kozetkeztetesi-szakacsverseny
A gasztronómiai megmérettetésre május 23-ig jelentkezhetnek az érdeklődők. Fontos azonban, hogy a nevezési szándékot legkésőbb május 9-ig jelezni szükséges a KÖZSZÖV-nél, a
a kosz@kozszov.hu email címen.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a faanyag-kereskedelmi lánc felügyelethez kapcsolódóan ismét elkészítette elemzését a hazai illegális fakitermelés és kereskedelem aktuális helyzetéről. Az összegzés a 2024-ben végzett ellenőrzési adatok, valamint az illegális fakitermelés esetében más hatóságoktól, szervektől kapott statisztikai adatok alapján, idén már nyolc év adatainak összehasonlításával készült. Extrém magas kockázatú besorolást ezúttal is Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye kapott.
Tovább >A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a tavalyi évben a faanyag-kereskedelmi lánc felügyelete kapcsán elvégzett ellenőrzési adatai, valamint más hatóságoktól, szervektől kapott statisztikai adatok alapján 2024-ben is elkészítette elemzését a hazai illegális fakitermelés és kereskedelem helyzetéről. Az idei elemzés már nyolc év adatainak összehasonlításával készült.
Tovább >Győr-Moson-Sopron megye - 25. számú vizsgálat - Fekete István Általános Iskola - Mosonmagyaróvár
25. számú vizsgálat – (melegítő- tálalókonyha)
A mintavétel helye:
Fekete István Általános Iskola melegítő-tálaló Konyha
(9200 Mosonmagyaróvár, Alkotmány u. 8.)
A menü minősítése:
ÁTLAG ALATTI | 11,6 pont |
Menü: Zöldségleves, Kelkáposzta főzelék sertéspörkölttel
Mintavétel ideje: 2018. május 31.
Mintavételi alap : 50 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-12 év
Főzőkonyha: Gulyás Lajos Kollégium Főzőkonyha
(9200 Mosonmagyaróvár, Gorkij u. 3.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldségleves (3 dl/adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, sárgás színű, tetején zsiradék nem látható. A lében különböző méretű, egyenetlenül darabolt, szecskázott narancsos sárgarépa, tört fehér petrezselyemgyökér-darabok, néhány karfiolrózsa és tört fehér színű 3-4 cm -es cakkos szélű hosszúkás tészta látható csekély mennyiségben. A sárgarépa mennyisége dominál. |
Állomány: | Az alaplé jellemzően hígan folyó, a zöldségek jól egyenletesen megfőttek, a levesbetét megfelelően megfőtt. Az összetevők aránya nem megfelelő. |
Illat: | A zöldséglevesre jellemző, intenzív illat nem érezhető, kissé üres. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A zöldségek íze kevésbé érezhető, ételízesítőre emlékeztető ízhatású, kissé borsos. Idegen íztől mentes. |
Kelkáposzta főzelék sertéspörkölttel (3 dl + 1,5 dl /adag)
Külső megjelenés: |
A jellegzetesnél hígabb, levesre emlékeztető sűrűségű, pirospaprikától enyhén, inkább barnásra színezett főzelékalapban színtelen, sárgás színű kelkáposztalevél csíkok-darabok, csekély mennyiségű sárgásfehér színű közel azonos méretűre darabolt burgonyakockák láthatók, tetején narancsos színű zsiradékkal. A feltétként tálalt pörkölt szaftja híg, pirospaprikától barnásra színezett, feltehetően lisztes sűrítésből származó csomókat tartalmaz. A sertéshús barnás-szürkés színű, közel azonos méretű kockára vágott, jól tisztított. |
Állomány: | A főzelék híg, leveses, a kelkáposztalevelek és a burgonya átfőttek. A pörköltszaft híg, nem szaftos, a hús jól átpirult, átfőtt. |
Illat: | A főzelék illata kissé üres, a pörkölt nem elég karakteres illatú. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A főzelék ízében az öreg kelkáposztára jellemző kesernyés íz erősen érezhető. A pörkölt nem elég karakteres ízű, üres, kevésbé fűszerezett, ételízesítőre jellemző. Idegen íztől mentes. |
Körte
Külső megjelenés: | Jellegzetes zöldes-sárgás, néhol pirosas, ép, egészséges, sérüléstől mentes, jellemző formájú gyümölcs húsa fehér. |
Állomány: | Kemény, éretlen gyümölcsre jellemző, nehezen rágható. |
Illat: | Semleges, nem érezhető a gyümölcs illata. Idegen szagtól mentes. |
Íz: | A gyümölcs a kemény állománya miatt alig ehető, így íze sem élvezhető, semleges, éretlen, fanyar. Idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/anyaghányad 100 adag :
Zöldségleves
Olaj 0,3 l
Vöröshagyma 0,31 kg
Karalábé 0,61 kg
Karfiol 0,61 kg
Sárgarépa 4,5 kg
Fehérrépa 1 kg
Zeller 0,51 kg
Só 0,28 kg
Kiscsillag tészta 5 kg
Petrezselyemzöld
Ételízesítő 0,06 kg
Kelkáposzta főzelék
Liszt 0,61 kg
Olaj 0,61 l
Fokhagyma 0,06 kg
Kelkáposzta 12,5 kg
Só 0,02 kg
Fűszerpaprika 0,02 kg
Őrölt bors 0,15 kg
Őrölt kömény 0,005 kg
Burgonya 10 kg
Majoranna 0,005 kg
Sertéspörkölt
Liszt 1,4 kg
Olaj 0,28 l
Vöröshagyma 1,14 kg
Só 0,14 kg
Lecsó 0,39 kg
Sertéscomb 10 kg
Fűszerpaprika 0,06 kg
Őrölt bors 0,006 kg
Őrölt kömény 0,009 kg
Édes anna 0,05 kg
Ízvarász 0,03 kg
Pest vármegye - 24. számú vizsgálat - Mátyás Király Általános Iskola Tálalókonyha - Csömör
Tovább >A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.
Tovább >