Kereshető Monitoring Mintavételi kódok

Nébih mintavételi kód
Paraméter - Lehetséges vizsgálati irányok
Nébih mintavételi kód Paraméter - Lehetséges vizsgálati irányok
MM001 Campylobacter spp., Escherichia coli, Salmonella spp.
MM002 Campylobacter spp., Escherichia coli, Kötőszövet-húsfehérje arány, Salmonella spp., Zsírtartalom
MM004 Campylobacter spp., Salmonella spp.
MM006 Escherichia coli, Kötőszövet-húsfehérje arány, Mikrobaszám, Összes víztartalom, Salmonella spp., Zsírtartalom
MM008 Campylobacter spp., Salmonella spp.
MM009 Campylobacter spp., Salmonella spp., Shiga toxin termelő Escherichia coli
MM010 Kötőszövet-húsfehérje arány, Salmonella spp., Zsírtartalom
MM013 Escherichia coli, Kötőszövet-húsfehérje arány, Mikrobaszám, Salmonella spp., Zsírtartalom
MM014 Kötőszövet-húsfehérje arány, Mikrobaszám, Salmonella spp., Shiga toxin termelő Escherichia coli, Zsírtartalom
MM015 Salmonella spp.
MM017 Enterobaktérium, Escherichia coli, Fehérjetartalom, Higany, Kadmium, koaguláz pozitív staphylococcus, Listeria monocytogenes, Nátrium-klorid-tartalom, Nitrit-Nitrát , Ólom, Salmonella spp., Víztartalom, Zsírtartalom
MM018 Érzékszervi vizsgálat, Kadmium, Kötőszövetmentes fehérjetartalom, Listeria monocytogenes, Nátrium-klorid tartalom, Ólom, Összfehérje-tartalom, pH, Salmonella spp., Vízaktivitás, Víztartalom, Zsírtartalom
MM019 Érzékszervi vizsgálat, Kötőszövetmentes fehérjetartalom
MM021 Listeria monocytogenes, Salmonella spp.
MM022 Dioxin: Dioxinszerű PCB - élelmiszer, Indikátor PCB, WHO-PCDD/F-PCB-TEQ, Listeria monocytogenes, Ón, pH, Salmonella spp., Vízaktivitás
MM023 Mikrobaszám, Ón, szulfitredukáló klosztridiumok száma, Tartósság
MM024 Dioxin: Dioxinszerű PCB - élelmiszer, Indikátor PCB, WHO-PCDD/F-PCB-TEQ, Higany, Ólom, Kadmium, Salmonella spp., Összes arzén
MM025 Dioxin: Dioxinszerű PCB - élelmiszer, Indikátor PCB, WHO-PCDD/F-PCB-TEQ, Hisztamin, Higany, Kadmium, Ólom, Összes arzén, Vibrio parahaemolyticus
MM026 Dioxin: Dioxinszerű PCB - élelmiszer, Indikátor PCB, WHO-PCDD/F-PCB-TEQ, Listeria monocytogenes, Mikrobaszám, pH, Salmonella spp., szulfitredukáló klosztridiumok száma, Tartósság, Vízaktivitás
MM027 Listeria monocytogenes, pH, Salmonella spp., Vízaktivitás
MM028 Listeria monocytogenes, Salmonella spp.
MM029 Aflatoxin M1, Anaerob szulfitredukáló baktériumok, Clostridium perfringens, Coliform, Élesztőgomba, Enterobaktérium, Enterococcus, Érzékszervi vizsgálat, Escherichia coli, koaguláz pozitív staphylococcus, Laktóz, Listeria monocytogenes, Mikrobaszám, Összes nitrogéntartalom, Penészgomba, Salmonella spp., Shiga toxin termelő Escherichia coli, Sűrűség, Tejsavbaktériumok, Zsírmentes szárazanyag-tartalom, Zsírtartalom
MM031 Érzékszervi vizsgálat, Kadmium, Laktóz, Mesterséges színezék, Neoheszperidin DC, Neotám, Összes nitrogéntartalom, Sűrűség, Szukralóz, Zsírmentes szárazanyag-tartalom, Zsírtartalom
MM033 Listeria monocytogenes, Mikrobaszám
MM034 Érzékszervi vizsgálat, koaguláz pozitív staphylococcus, Kultúrából származó élesztők száma, Kultúrából származó tejsavbaktériumok száma, Listeria monocytogenes, Mikrobaszám, Salmonella spp., Tejfehérje-tartalom a zsírmentes szárazanyagban, Tejsavtartalom a vízfázisban, Zsírtartalom
MM036 Alkalikus foszfatáz aktivitás, koaguláz pozitív staphylococcus, Listeria monocytogenes, Növényi zsírok azonosítása, Salmonella spp.
MM038 Aszpartám, Ciklaminsav, K-aceszulfám, Listeria monocytogenes, Mesterséges színezék: azoszínezékek, Salmonella spp., Szacharin
MM039 Aszpartám, Ciklaminsav, K-aceszulfám, Listeria monocytogenes, Mesterséges színezék: azoszínezékek, Salmonella spp., Szacharin
MM041 Bacillus cereus, Érzékszervi vizsgálat, koaguláz pozitív staphylococcus, Listeria monocytogenes, Mikrobaszám, pH, Salmonella spp., Shiga toxin termelő Escherichia coli, Vízaktivitás
MM047 Listeria monocytogenes, Minőség-ellenőrzés, Salmonella spp.
MM048 B12-vitamin, Biotin (B7-vitamin), Fehérjetartalom, Kadmium, Nikkel, Ólom, Ón, Szénhidráttartalom, Transz zsírsavak
MM049 Aflatoxin M1, B12-vitamin, Bacillus cereus, Biotin (B7-vitamin), Cronobacter (Enterobacter) sakazakii, Erukasav (C22:1n9), Fehérjetartalom, Kadmium, Listeria monocytogenes, Melamin, Nikkel, Ólom, Ón, Policiklusos aromás szénhidrogének, Salmonella spp., Szénhidráttartalom, Transz zsírsavak
MM050 Amitráz, Benzimidazolok, Dioxin: Dioxinszerű PCB - élelmiszer, Indikátor PCB, WHO-PCDD/F-PCB-TEQ, Furán, Kinolon, Klóramfenikol, Mikrobaszám, Nitrofurán származékok, Nitroimidazolok, nyomelemek, szulfitredukáló klosztridiumok száma, Tartósság
MM051 B12-vitamin, Biotin (B7-vitamin), Fehérjetartalom, Mikotoxin, Mikrobaszám, Nátrium tartalom, Szénhidráttartalom, szulfitredukáló klosztridiumok száma, Tartósság, Zsírtartalom
MM052 Aflatoxin B1, Aflatoxin total, DON, Fumonizin (B1+B2), Listeria monocytogenes, Nitrátion-koncentráció, Zearalanon
MM053 Aflatoxin B1, Aflatoxin total, A-vitamin, B12-vitamin, B1-vitamin (tiamin), Bacillus cereus, Biotin (B7-vitamin), D3-vitamin, DON, Ergot-alkaloidok, Fehérjetartalom, Fumonizin (B1+B2), HT-2 toxin, Kadmium, Listeria monocytogenes, Nátrium tartalom, Nikkel, Nitrátion-koncentráció, Ólom, Salmonella spp., Szénhidráttartalom, T-2 és HT-2 toxinok összege, T-2 toxin, Tropán alkaloidok, Zearalanon, Zsírtartalom
MM054 Érzékszervi vizsgálat, Salmonella spp., Tömeg
MM056 Dioxin: Dioxinszerű PCB - élelmiszer, Indikátor PCB, WHO-PCDD/F-PCB-TEQ
MM057 Enterobaktérium, Salmonella spp.
MM060 3-OH vajsav kimutatás
MM063 Omega-6 zsírsavak összesen
MM064 3-monoklór-propán-1,2-diol, Brómozott égésgátlók, Dioxin: Dioxinszerű PCB - élelmiszer, Indikátor PCB, WHO-PCDD/F-PCB-TEQ, Erukasav (C22:1n9), Érzékszervi vizsgálat, illóanyagtartalom, Olajsav (C18:1n9c), Oldószermaradék, Ólom, Omega-3 zsírsavak összesen, Összes zsírsav mennyisége, Peroxidszám, Policiklusos aromás szénhidrogének, Réz, Savasság, Savszám, Szappantartalom, Tokoferol-, tokotrienol- és dezmetilszterin-szint, Transz zsírsavak, UV fluoreszcencia, Vas, Víztartalom, Zsíroldószerben oldhatatlan anyagtartalom, Zsírsavösszetétel
MM066 BHA, BHT, Brómozott égésgátlók, Dioxin: Dioxinszerű PCB - élelmiszer, Indikátor PCB, WHO-PCDD/F-PCB-TEQ, Ólom, Policiklusos aromás szénhidrogének, Propil-gallát, Tercier-butil-hidrokinon (TBHQ)
MM068 Akrilamid, Alaki hányados, Cukortartalom, DON, Érzékszervi vizsgálat, Nátrium-klorid tartalom, Propionsav (C3:0), Savfok, Tömeg, Zearalanon, Zsírtartalom
MM070 Alaki hányados, Cukortartalom, Cukortartalom szárazanyagra, DON, Érzékszervi vizsgálat, Nátrium-klorid tartalom, Szárítási tömegveszteség, Tömeg, Transz zsírsavak, Zearalanon, Zsírtartalom, Zsírtartalom szárazanyagra
MM073 Bacillus cereus, Benzoesav, Enterobaktérium, Escherichia coli, Gliadin (glutén), koaguláz pozitív staphylococcus, mezofil aerob csíra, Salmonella spp., színezőanyagok, Szorbinsav, Zearalanon
MM074 A főzési időtartam és a szétfövés mértéke, Benzoesav, DON, Érzékszervi vizsgálat, Nedvességtartalom, Salmonella spp., Savfok, Szorbinsav, Tojástartalom, Zearalanon
MM075 DON, Érzékszervi vizsgálat, Esésszám, Fumonizin (B1+B2), Hamutartalom, Más gabona őrleménye, Nedvességtartalom, Nedvessikér-tartalom, Nyerszsírtartalom, Sárgapigment-tartalom szárazanyagra, Szemcseméret eloszlás, T-2 és HT-2 toxinok összege, Zearalanon
MM078 DON, Érzékszervi vizsgálat, Esésszám, Fumonizin (B1+B2), Gliadin (glutén), Hamutartalom, Más gabona őrleménye, Nedvességtartalom, Nedvessikér-tartalom, Nyerszsírtartalom, Salmonella spp., Sárgapigment-tartalom szárazanyagra, Shiga toxin termelő Escherichia coli, Szemcseméret eloszlás, T-2 és HT-2 toxinok összege, Tropán alkaloidok, Zearalanon
MM080 DON, Minőség-ellenőrzés, Zearalanon
MM082 Akrilamid, Bacillus cereus, DON, Fumonizin (B1+B2), Listeria monocytogenes, Mesterséges édesítőszer, Salmonella spp., Zearalanon
MM083 Akrilamid, Bacillus cereus, DON, Fumonizin (B1+B2), Gliadin (glutén), Listeria monocytogenes, Mesterséges édesítőszer, Salmonella spp., Zearalanon
MM084 DON, Érzékszervi vizsgálat, Esésszám, Fumonizin (B1+B2), Gliadin (glutén), GMO - kukorica, Hamutartalom, Más gabona őrleménye, Nedvességtartalom, Nedvessikér-tartalom, Nyerszsírtartalom, Szemcseméret eloszlás, Tropán alkaloidok, Zearalanon
MM085 Aflatoxin B1, Aflatoxin B2, Apró törmelék, Darabos törmelék, Elszineződött szem, Érzékszervi vizsgálat, Gipszes szem, GMO - rizs, Gyommag őrleménye, Keverék, Külső megjelenés, Nedvességtartalom, Nivalenol, Szervetlen és összes arzén, Tisztaság, Vörös csíkos szem
MM086 GMO - szója
MM087 Bevonat-arány, Cukortartalom szárazanyagra, Kakaóvaj, Listeria monocytogenes, Nem kakaóvaj eredetű növényi zsír, Összes zsírtartalom, Salmonella spp., Tejszárazanyag, Tejzsírtartalom, Transz zsírsavak, Víztartalom
MM088 Cukortartalom szárazanyagra, Érzékszervi vizsgálat, Listeria monocytogenes, Mesterséges színezék, Salmonella spp., Transz zsírsavak
MM089 Listeria monocytogenes, Mesterséges színezék, Salmonella spp.
MM090 Listeria monocytogenes, Salmonella spp.
MM091 Aszpartám, Ciklaminsav, K-aceszulfám, Mesterséges színezék, Szacharin
MM092 Aszpartám, Ciklaminsav, K-aceszulfám, Mesterséges színezék, Szacharin
MM095 Listeria monocytogenes, Norovirus GI, Norovirus GII, Salmonella spp., Vírusok kimutatása
MM097 Benzoesav, Ciklaminsav, Érzékszervi vizsgálat, Fajtaazonosítás, Homoktartalom, Kén-dioxid-tartalom, Mesterséges színezék, Összes cukortartalom, Szárazanyag-tartalom, Szorbinsav, Vízben oldható szárazanyag-tartalom
MM099 Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Nitrátion-koncentráció, Salmonella spp., Szervetlen és összes arzén
MM100 Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Nitrátion-koncentráció, Salmonella spp., Szervetlen és összes arzén
MM105 Aszpartám, Benzoesav, Ciklaminsav, Érzékszervi vizsgálat, Illósav, K-aceszulfám, Nátrium-klorid tartalom, Savtartalom, Szacharin, Szorbinsav
MM106 Aszpartám, Benzoesav, Ciklaminsav, K-aceszulfám, Szacharin, Szorbinsav, Sztevia
MM108 Aszpartám, Benzoesav, ciklamát, Érzékszervi vizsgálat, Homoktartalom szárazanyagra, K-aceszulfám, Kén-dioxid-tartalom, Mesterséges színezék, pH, Szacharin, Szorbinsav
MM109 Benzoesav, Érzékszervi vizsgálat, Homoktartalom szárazanyagra, pH, Szorbinsav
MM111 Érzékszervi vizsgálat, Gyümölcstartalom, Listeria monocytogenes, Mono- és diszacharidok mennyisége, Ólom, Összes savtartalom, Peptináz, Proteináz, Salmonella spp., Savtartalom, Vízben oldható szárazanyag-tartalom
MM114 Érzékszervi vizsgálat, Hozzáadott nátrium-klorid-tartalom, Ón, pH
MM115 Cukortartalom, Érzékszervi vizsgálat, Fehérjetartalom, Hamutartalom, Héjtartalom, Homoktartalom, Kén-dioxid-tartalom, Összes cukortartalom, Savfok, Szárazanyag-tartalom, Vízben oldható szárazanyag-tartalom, Víztartalom, Zsírtartalom
MM116 Aflatoxin B1, Aflatoxin total, Cukortartalom, Érzékszervi vizsgálat, Fehérjetartalom, Hamutartalom, Héjtartalom, Homoktartalom, Kén-dioxid-tartalom, Összes cukortartalom, Savfok, Szárazanyag-tartalom, Vízben oldható szárazanyag-tartalom, Víztartalom, Zsírtartalom
MM117 Aflatoxin B1, Aflatoxin total
MM119 Aflatoxin B1, Aflatoxin total, Érzékszervi vizsgálat, Listeria monocytogenes, Salmonella spp., Shiga toxin termelő Escherichia coli, Tisztaság, Törmeléktartalom
MM120 Policiklusos aromás szénhidrogének, Salmonella spp.
MM121 Policiklusos aromás szénhidrogének, Salmonella spp.
MM122 Akrilamid, Érzékszervi vizsgálat, Furán, Hamutartalom, Idegen anyag, Koffein, Listeria monocytogenes, Szervetlen és összes arzén, Vízben oldhatatlan rész, Vízben oldható szárazanyag-tartalom, Víztartalom
MM123 Aszpartám, Ciklaminsav, Érzékszervi vizsgálat, K-aceszulfám, Szacharin
MM124 Aszpartám, Ciklaminsav, Érzékszervi vizsgálat, K-aceszulfám, Szacharin
MM125 Minőség-ellenőrzés, Perklorát
MM126 Aflatoxin total, Érzékszervi vizsgálat, Éterrel kivont nem illékony anyagtartalom, Kapszaicinoid tartalom, Listeria monocytogenes, Nedvességtartalom, Őrlési finomság, Összes hamutartalom, Savban oldhatatlan hamu, Sudan Red, Természetes színezőanyag-tartalom, ASTA színegységben
MM127 Besugárzottság TL-arány, Érzékszervi vizsgálat, Éterrel kivont nem illékony anyagtartalom, Kapszaicinoid tartalom, Nedvességtartalom, Őrlési finomság, Összes hamutartalom, Policiklusos aromás szénhidrogének, Savban oldhatatlan hamu, Természetes színezőanyag-tartalom, ASTA színegységben
MM129 Aflatoxin B1, Aflatoxin total, Besugárzottság TL-arány, Listeria monocytogenes, Minőség-ellenőrzés, Perklorát, Salmonella spp.
MM131 Enterobaktérium, koaguláz pozitív staphylococcus, Mesterséges színezék, Salmonella spp., Tartósítószer
MM132 Enterobaktérium, koaguláz pozitív staphylococcus, Listeria monocytogenes, Mesterséges színezék, Salmonella spp., Tartósítószer
MM133 Coliform, Enterococcus, Escherichia coli, Minőség-ellenőrzés, Pseudomonas aeruginosa
MM134 Alluravörös AC E129, Aszpartám, Azorubin E122, Benzoesav, Ciklaminsav, Cukortartalom, K-aceszulfám, Kinolinsárga E104, Narancssárga FCF E110, Neukockin (E 124), Salmonella spp., Szacharin, Szorbinsav, Tartrazin E102
MM139 Aflatoxin total, Aszpartám, B12-vitamin, B1-vitamin (tiamin), B2-vitamin (riboflavin), B3-vitamin (niacin), B6-vitamin (piridoxin), Benzoesav, Biotin (B7-vitamin), Ciklaminsav, C-vitamin (aszkorbinsav), D3-vitamin, E-vitamin (összes tokoferol), Fehérjetartalom, Halak (allergén), Higany, K-aceszulfám, Kadmium, Listeria monocytogenes, Mesterséges színezék, Ólom, Policiklusos aromás szénhidrogének, Puhatestűek (allergén), Szacharin, Szorbinsav, Zsírsavösszetétel, Zsírtartalom
MM140 Fehérjetartalom, Zsírsavösszetétel, Zsírtartalom
MM141 Alumínium, Arzén, Cukortartalom, Édesítőszerek, Higany, Illó aromaanyagok, Kadmium, kloridtartalom, Ólom, savanyítószerek
MM143 GMO - szója