Készletjelentés

Készletjelentés

2022. augusztus 2, kedd

Készletjelentés és értékesítési jelentés a 435/2021. (VII. 16) Korm. rendelet szerint.

46. § A borászati üzemengedélyes és a Jöt. 3. § (1) bekezdés 26. pontja szerinti jövedéki engedélyes kereskedő szeptember 10-ig
a) a július 31-én birtokában lévő borászati termék készletről készletjelentést és
b) a megelőző borpiaci évben a borászati üzemből kitárolt borászati termékekről értékesítési jelentést nyújt be a gazdasági aktát vezető hegybíró részére.


Friss hírek

2025. december 22, hétfő

Biztonságos ünnepi készülődés: élelmiszerbiztonsági tanácsok a karácsonyi menühöz

Karácsonykor ismét előtérbe kerülnek a családi receptgyűjtemények, amelyek alapjául szolgálnak az ünnepi menüsor összeállításának. A karácsonyi vendéglátás során kiemelten fontos, hogy az ízek és hagyományok megőrzése mellett az élelmiszerbiztonsági szempontokat is maradéktalanul érvényesítsük. Ennek támogatására a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Oktatási Programja idén is összeállította a legfontosabb élelmiszerbiztonsági iránymutatásokat, amelyek betartása különösen javasolt a hagyományos karácsonyi menüsor elkészítése során.

Tovább >

2025. december 19, péntek

Fokozott laboratóriumi kapacitás a szőlő aranyszínű sárgaság betegség elleni védekezéshez

Idén közel 4000 mintát vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a szőlő aranyszínű sárgasága betegség (FD) felderítésére. A 2025-ben tapasztalt megemelkedett esetszámra reagálva a hivatal megsokszorozta laboratóriumi kapacitását, a vizsgálatok pedig három helyszínen zajlottak. A Nébih hangsúlyozza, hogy a védekezés folyamatos, és arra kéri a termelőket, hogy tartsák be a növényvédelmi előírásokat, valamint a betegség gyanúját haladéktalanul jelentsék a hatóságoknak.

Tovább >

null Vendéglátás GHP

Vendéglátás GHP

Elkészült a "Vendéglátás GHP" aktualizált változata. A vendéglátás és étkeztetés jó higiéniai gyakorlatát összefoglaló útmutatóban újdonságként szerepel többek között az allergénekre vonatkozó tájékoztatás leírása.

Útmutató egységes szerkezetben - 2., aktualizált kiadás (2018. december)

A GHP Munkacsoport  2017-2018-ban folytatta munkáját és az időközben megjelent jogszabály változásokat, illetve gyakorlati tapasztalatokat figyelembe véve  elkészítette a 2. átdolgozott kiadást.  A Nébih Vendéglátás és Étkeztetés Felügyeleti Osztálya Zoltai Anna osztályvezető vezetésével továbbra is vállalta a munkacsoport működtetésével kapcsolatos szervezői, vezetői feladatokat.  

A GHP Munkacsoport tagjai a vendéglátást, közétkeztetést végző szakma széles rétegét képviselik, jelképezve ezzel, hogy az elkészült, elfogadott munka széles szakmai egyetértésen alapul, széleskörű támogatottságot élvez. Felkérésünk alapján munkánkat gyakorló építészek is segítik.

A GHP Munkacsoport tagjai (a teljesség igénye nélkül):

  • Ágazati Párbeszéd Bizottság (ÁPB)
  • Cukrász Ipartestület
  • Élelmiszerhigiénikusok Társasága (ÉHT)
  • Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (ÉLOSZ)
  • Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ)
  • Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV)
  • Nagyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ)
  • Magánszállásadók Országos Szövetsége (MOSZ)
  • Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI)
  • Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatósága (NÉBIH ÉTbI)
  • Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ)
  • Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ)
  • Földművelésügyi  Minisztérium

Kapcsolódó anyagok:
Útmutató egységes szerkezetben - 2., aktualizált kiadás, 2018. december
A munkacsoport korábbi (archív) anyagai


Friss hírek

2025. november 26, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2025.11.26.)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2025. november 14, péntek

Tájékoztató a növényvédő szer felhasználáskor keletkező hulladékok jogszerű kezeléséről

A gazdálkodók és a növényvédő szerrel szolgáltatást végző vállalkozások felelőssége nem merül ki a növényvédő szerek okszerű, szakszerű és biztonságos kijuttatásában. Minden esetben számolni kell a keletkező hulladékokkal is, melyek megfelelő kezelése az emberi egészség, a környezet és a természet védelme érdekében is kiemelt jelentőségű.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)