null Eper-málna-alma gyümölcsös bébiételt vont ki a forgalomból a dm üzletlánc

Eper-málna-alma gyümölcsös bébiételt vont ki a forgalomból a dm üzletlánc

2018. január 10, szerda

Klórtartalmú tisztítószer maradvány jelenléte miatt visszahívta „Babylove bio eper-málna-alma” (babylove Erdbeere & Himbeere in Apfel) gyümölcsös sajátmárkás bébiételét a dm üzletlánc. A termékkivonás a 05.07.2019. lejárati idejű, 190 g-os kiszerelésű termékeket érinti.

Klórtartalmú tisztítószer maradványait mutatták ki a dm „Babylove bio eper-málna-alma” termék német ellenőrzése során. Az esetről az áruházlánctól és a RASFF rendszeren keresztül szinte egy időben érkezett tájékoztatás a Nébih-hez. A kifogásolt termékből Magyarországon kívül Ausztriába, Csehországba, Horvátországba, Németországba és Szlovákiába szállítottak.

Az érintett termék azonosító adatai:

  • A termék megnevezése: „Babylove bio gy. 4 hó 190g eper-málna-alma üveges bébiétel” („Erdbeere & Himbeere in Apfel”, 4 hónapos kortól)
  • Kiszerelés: 190 g
  • Minőségmegőrzési idő: 05.07.2019
  • Tételszám: LB 186
  • RASFF referenciaszám: 2018.0066

Az üzletlánc a fenti minőségmegőrzési idejű termékeit leszedte a polcokról és visszahívja a fogyasztóktól. A korábban megvásárolt termékeket a dm üzletei visszaveszik.

A Nébih is felhívja a vásárlók figyelmét, hogy a fenti azonosítókkal ellátott bébiételt ne adják gyermekeiknek!

Háttér információ:

A klórvegyület (klorát) elsősorban az előállítás során felhasznált klóros víz következményeként fordulhat elő az élelmiszerekben. Ez az emberi testben a vér oxigénfelvételének képességét csökkenti, és hosszú távon megakadályozhatja a jód beépülését.

Kapcsolódó anyagok:
A közlemény letölthető formában
A termék fotója


Friss hírek

2024. március 28, csütörtök

Elérhetőek az első eredmények: a tavalyinál többször volt szükség az élelmiszerbiztonsági felügyelők aktív fellépésére

Március első napján vette kezdetét az idei tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyet dr. Nobilis Márton a húsvéti ünnepek élelmiszerbiztonsága érdekében rendelt el. A március 17-ig tartó első szakaszban a tavalyi évhez képest többször kellett az élelmiszerbiztonsági felügyelőknek intézkedniük annak érdekében, hogy az ünnepi asztalokra kerülő ételek kivétel nélkül biztonságosak és megfelelő minőségűek legyenek. A sok éves múltra visszatekintő, megbízható élelmiszerlánc-felügyeleti hálózat természetesen ezúttal sem hagyta cserben a fogyasztókat, érdekeik védelmében aktívan fellépett a hatóság – hangsúlyozta az élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár.

Tovább >

2024. március 26, kedd

Nyilatkozat a növényvédelmi tevékenység felelőséről

A növényvédelmi szolgáltatási tevékenységről a támogatásokban részesülők szolgáltatnak adatot. Az adatszolgáltatás kötelező jellegű, és a Magyar Államkincstár egységes kérelem benyújtására szolgáló felületén történik.

Tovább >