null Webinárium az EFSA új tudástárának használatáról nébih élelmiszer tudomány

Webinárium az EFSA új tudástárának használatáról

2017. szeptember 5, kedd

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 2017. szeptember 25-én, hétfőn tartja azt az online bemutatót, amely a Knowledge Junction névre hallgató új online tudástárát mutatja be.

A Knowledge Junction egy nyílt fórum, amely az élelmiszer- és takarmánybiztonsági kockázatértékelésben felmerülő kérdések körüli eszmecserét támogatja. A webináriumon szóba kerül, hogyan tehetünk elérhetővé adatokat, protokollokat, dokumentumokat vagy bármilyen más digitális terméket a közösség számára.

Az online bemutatóra elsősorban tagállami focal pointokat és adatkezelőket, valamint az akadémiai, az ipari szféra és a civil szervezetetek képviselőit várják – olyan szakembereket, akik az élelmiszer- és takarmánybiztonsági kockázatértékelésben használható adatállományokat vagy egyéb releváns anyagokat osztanának meg. Az előadás nyitva áll érdeklődő NÉBIH-es kollégáink előtt is.

A bemutató során felmerülő kérdéseket az EFSA szóban és írásban is megválaszolja. Az EFSA közölni fogja az eseményről készült felvételt.

Technikai okokból a webinárium részvételi limitje 500 fő, melyet jelentkezési sorrendben osztanak ki.

További információk itt, regisztráció itt.


Friss hírek

2025. december 4, csütörtök

Év végén rövid leállás várható a Nébih szakrendszereiben

A Nébih ezúton értesíti az ügyfeleit, hogy 2025. december 31. 20:00 és 2026. január 01. 14:00 óra között több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. A karbantartás miatt szükséges szüneteltetés ideje alatt a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Tovább >

2025. december 3, szerda

Calicivírus-járvány okozta a budapesti XIII. kerületi tömeges megbetegedést

Lezárult a november 6-án a budapesti XIII. kerületben kialakult, közel 594 embert érintő enterális megbetegedéssorozat hatósági vizsgálata. A hatósági, laboratóriumi és élelmiszer-biztonsági vizsgálatok kimutatták, hogy a járványt Norovírus, a calicivírusok családjába tartozó kórokozó okozta. A vírus feltételezhetően nyers élelmiszer útján került a közétkeztetésbe, a fertőzés terjedése tipikus közösségi mintázatot mutatott.

Tovább >