null Újra „Parlagfű kisokos” az iskolákban!

Újra „Parlagfű kisokos” az iskolákban!

2016. április 13, szerda

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal újabb 1500 általános iskolába juttatja el „Parlagfű kisokos” című ingyenes kiadványát.

2013-ban Hivatalunk foglalkoztató füzetet készített 8-10 éves általános iskolai tanulók számára, országunk egyik legelterjedtebb és legfőbb allergén gyomnövényéről, a parlagfűről, és az ellene való védekezésről. Az ingyenes kiadvány rövid történet keretében bemutatja a növény fejlődését, elterjedését, az általa okozott pollenallergia tüneteit, valamint arra is rámutat, ki, mit tehet a gyom további szaporodásának és virágzásának megakadályozása érdekében. Mindezt játékosan, a célközönség, vagyis a gyerekek által kedvelt feladattípusokkal szép, színes formában.

A NÉBIH folyamatosan dolgozik a parlagfűvel kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körű terjesztésében. Fontos, hogy a felnövő generáció is megismerje hazánk legelterjedtebb gyomnövényét, így Hivatalunk nagy hangsúlyt fektet a gyermekek ismereteinek bővítésére is. A kiadvány korábbi években mutatott nagy sikerére való tekintettel idén további 1500 általános iskola 2-3. osztályos tanulója ismerheti meg a szórakoztató foglalkoztató füzetet. A kiadványok kiszállítása április második felében és májusban történik az Országos Polgárőr Szövetség közreműködésével.

A környezettudatosságra való nevelést az iskolák több tantárgy keretében is érintik, ehhez szeretne ez az újabb 99 ezer példányban kiosztott kiadvány is segítséget nyújtani, szolgálván egyúttal azt az országos kiemelt feladatot is, amely a parlagfű elleni összefogást, és a minél eredményesebb védekezést jelenti.

A kiadvány megtekinthető a képre kattintva.

A kiadványban szereplő rajzok és illusztrációk szerzői jogvédelem alatt állnak!


Friss hírek

2025. december 12, péntek

Karácsonyi gasztroajándékok biztonságosan a Nébih tanácsaival

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Oktatási Programja a karácsonyi ünnepek közeledtével a házi gasztroajándékok készítésének alapvető tudnivalóit gyűjtötte össze. Az ünnepi időszak közeledtével ugyanis egyre többen választják a személyre szabott, házilag készített gasztroajándékokat: lekvárokat, krémlikőröket, süteményeket vagy éppen ízesített olajokat. A házilag készített finomságok esetében azonban nem elég csak az ízekre és a csomagolásra figyelni, első az élelmiszerbiztonság!

Tovább >

2025. december 11, csütörtök

A Nébih 2025-ben is célzott helyszíni ellenőrzésekkel támogatta a jogszerű hazai drónos növényvédelmet

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2025-ben is elvégezte a drónos növényvédelmi tevékenységet reklámozó magánszemélyek és vállalkozások támogató jellegű, helyszíni ellenőrzését. Bár a vizsgálatok az idei évben is vegyes eredményekkel zárultak, a szakemberek ugyanakkor fejlődést tapasztaltak.

Tovább >