null Újabb szintre lépett a Nébih Ügyfélprofil Rendszere

Újabb szintre lépett a Nébih Ügyfélprofil Rendszere

Újabb szintre lépett a Nébih Ügyfélprofil Rendszere
2020. október 29, csütörtök

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Ügyfélprofil Rendszerének (ÜPR) folyamatos fejlesztése révén, mostantól már a Rendelkezési Nyilvántartásban tett meghatalmazással is lehetséges az ügyintézés az ÜPR-ben. Újításunk célja, hogy biztosítsuk ügyfeleinknek a még inkább felhasználóbarát, kényelmes, egyszerű és gyors elektronikus ügyintézés lehetőségét.

A Nébih ügyfelei számára régóta az Ügyfélprofil Rendszer (ÜPR) teszi lehetővé az elektronikus ügyintézést. A felület módot nyújt az elektronikus ügyindításra, a meghatalmazás-készítésre, valamint a Nébih nyilvántartásában szereplő adatok megtekintésére.

Az ÜPR ügykatalógusából kiválasztott ügyeket saját jogon, meghatalmazottként vagy cégképviselet alapján lehet intézni. A bejelentkezett ügyfél az ÜPR főképernyőjén, a fejlécben található legördülő menüben választhatja ki, hogy kinek a nevében szeretne eljárni.

A Rendelkezési Nyilvántartás (RNY) egy, a Kormány által biztosított szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a meghatalmazásokat, valamint az elektronikus kapcsolattartásra vonatkozó és egyéb rendelkezéseket is elektronikus alapon készítsék el az érintettek. Az RNY-ben készített meghatalmazások és rendelkezések teljes értékűek, hiszen azokat minden államigazgatási szervnek figyelembe kell vennie. 

Az elektronikus ügyintézés gördülékenysége érdekében ezt a fejlesztést a Nébih ÜPR rendszerébe is átültettük, vagyis ezentúl az RNY általános meghatalmazása is alkalmas arra, hogy az ÜPR-en keresztül meghatalmazottként indíthassanak ügyeket. A rendszer az ÜPR-re történő bejelentkezést követően automatikusan rákérdez az általános meghatalmazás meglétére.
 


Friss hírek

Elindult a Brexit tematikus aloldal a Nébih honlapján
2020. november 27, péntek

Elindult a Brexit tematikus aloldal a Nébih honlapján

Nagy-Britannia Európai Unióból történt kiválását követően, 2021 januárjától az élelmiszerlánc számos területén új szabályozás lép életbe. A Brexit néhány tekintetben hazánkra is hatással van, ezért fontosnak tartjuk, hogy a Nébih szakterületeit érintő változásokról egységes, ugyanakkor áttekinthető felületen informáljuk az érdeklődőket. E célból indítottuk el a hivatal honlapján a Brexit tematikus aloldalt.

Tovább >

Az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zártan tartását
2020. november 26, csütörtök

Az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zártan tartását

A közelmúltban több európai országban is azonosították, elsősorban vadmadarakban, a magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét. A vándorló vadmadarak vonulási útvonalai hazánkat is érintik, ezért dr. Bognár Lajos országos főállatorvos azonnali hatállyal, országszerte elrendelte a baromfik kötelező zártan tartását. A megelőzés érdekében, a zárt tartás mellett, a további járványvédelmi előírások szigorú betartása is kiemelten fontos!

Tovább >