Lovak fertőző kevésvérűsége

null Újabb FKV gyanús ló

Újabb FKV gyanús ló

Újabb FKV gyanús ló
2015. június 18, csütörtök

2015.06.16-án a monitoring vizsgálatok során újabb fertőzöttségre gyanús állatot találtak, Vép (Vas megye) Szent Imre Herceg utca 36-38. szám alatti telephelyen.

A fertőzöttségre gyanús lovat elkülönítették a vele együtt tartott 21 lótól, és az egész állományt forgalmi korlátozás alá vonták a 90 napra és 21 naponta az összes állaton ismételt vérvizsgálatra kerül sor. A lovarda 3 km-es körzetében található lovak állami költségen történő vérvizsgálatára vonatkozóan az intézkedések folyamatban vannak. A fertőzöttségre gyanús állat a kötelező szűrővizsgálatokkal és lóútlevéllel nem rendelkezett. A járványügyi nyomozás több megyére kiterjedően folyik, mivel a tulajdonos nyilatkozata szerint a kérdéses ló Győr-Moson-Sopron megyéből került Vépre 3 évvel ezelőtt.


Friss hírek

Antibiotikum bejelentő rendszer indult az állatorvosoknak és a nagykereskedőknek
2022. január 28, péntek

Antibiotikum bejelentő rendszer indult az állatorvosoknak és a nagykereskedőknek

Az antimikrobiális-rezisztencia elleni küzdelem és a felelős gyógyszerhasználat érdekében 2022. január 28-tól az állatorvosoknak havonta jelentést kell készíteniük az élelmiszertermelő állatoknál felhasznált antibiotikumokról. A kötelezettség teljesítéséhez már elérhető a Nébih új elektronikus bejelentő felülete. Szintén újdonság, hogy ezentúl a nagykereskedők is ezen rendszerben adhatják le a forgalmazásra vonatkozó éves beszámolójukat.

Tovább >

Nagylétszámú tojótyúk-állományon söpört végig a madárinfluenza Bács-Kiskun megyében
2022. január 27, csütörtök

Nagylétszámú tojótyúk-állományon söpört végig a madárinfluenza Bács-Kiskun megyében

Magas patogenitású madárinfluenzát mutatott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma egy 121.000 tojótyúkot tartó gazdaságban, Kunszálláson. A gazdaság felszámolása haladéktalanul megkezdődött, megakadályozandó a járvány továbbterjedését. Ez az eset is megerősíti, hogy a járványvédelmi fegyelem lazításának még nem érkezett el az ideje hazánkban.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)