Lovak fertőző kevésvérűsége

null Újabb FKV gyanús ló

Újabb FKV gyanús ló

2015. június 18, csütörtök

2015.06.16-án a monitoring vizsgálatok során újabb fertőzöttségre gyanús állatot találtak, Vép (Vas megye) Szent Imre Herceg utca 36-38. szám alatti telephelyen.

A fertőzöttségre gyanús lovat elkülönítették a vele együtt tartott 21 lótól, és az egész állományt forgalmi korlátozás alá vonták a 90 napra és 21 naponta az összes állaton ismételt vérvizsgálatra kerül sor. A lovarda 3 km-es körzetében található lovak állami költségen történő vérvizsgálatára vonatkozóan az intézkedések folyamatban vannak. A fertőzöttségre gyanús állat a kötelező szűrővizsgálatokkal és lóútlevéllel nem rendelkezett. A járványügyi nyomozás több megyére kiterjedően folyik, mivel a tulajdonos nyilatkozata szerint a kérdéses ló Győr-Moson-Sopron megyéből került Vépre 3 évvel ezelőtt.


Friss hírek

2024. június 14, péntek

Új funkció az EUTR-keresőben: már az erdőgazdálkodók korlátozásai is elérhetőek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR keresőjében az erdőgazdálkodók adatai név és születési dátum vagy adószám alapján kérdezhetők le. Az újabb EUTR fejlesztésnek köszönhetően már az erdőgazdálkodók esetleges felfüggesztése vagy eltiltása is látható a rendszerben.

Tovább >

2024. június 12, szerda

Zöldségpalánták kiskereskedelmi forgalmazását ellenőrizte a Nébih

A piacokon palántákat árusító kereskedőket ellenőriztek az elmúlt hetekben a Nébih szakemberei – jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)