null Új nyomtatványokat kell alkalmazniuk a bioüzemanyag, a folyékony bio-energiahordozó és a biomasszából előállított tüzelőanyag termelési értéklánc tagjainak

Új nyomtatványokat kell alkalmazniuk a bioüzemanyag, a folyékony bio-energiahordozó és a biomasszából előállított tüzelőanyag termelési értéklánc tagjainak

2022. január 14, péntek

Az uniós jogharmonizáció érdekében Magyarországon is számos új jogszabályi rendelkezés lépett hatályba 2022. január 1-jén, amelyek közvetlenül érintik a fenntartható bioüzemanyag, a folyékony bio-energiahordozó és a biomasszából előállított tüzelőanyag termelési értéklánc tagjait. Egyebek mellett módosult a fenntarthatósági bizonyítvánnyal kísérhető termékek köre, valamint számos dokumentumtípus kötelező adattartalma.

Mindezek értelmében a Nébih összeállította a változásokat áttekintő részletes tájékoztatót, valamint közzétette honlapján az új adattartalommal rendelkező, hivatalos formanyomtatványokat, amelyeket 2022. január 1-jétől valamennyi ügyfélnek alkalmaznia kell.

Kérjük az érintetteket, tekintsék át alábbi cikkünket!
Megújult a biomassza-termelőkre, -kereskedőkre, -feldolgozókra és üzemanyag-forgalmazókra, valamint új értéklánc-szereplőként a biomassza-energiatermelőkre vonatkozó jogszabályi környezet


Friss hírek

2025. december 4, csütörtök

Év végén rövid leállás várható a Nébih szakrendszereiben

A Nébih ezúton értesíti az ügyfeleit, hogy 2025. december 31. 20:00 és 2026. január 01. 14:00 óra között több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. A karbantartás miatt szükséges szüneteltetés ideje alatt a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Tovább >

2025. december 3, szerda

Calicivírus-járvány okozta a budapesti XIII. kerületi tömeges megbetegedést

Lezárult a november 6-án a budapesti XIII. kerületben kialakult, közel 594 embert érintő enterális megbetegedéssorozat hatósági vizsgálata. A hatósági, laboratóriumi és élelmiszer-biztonsági vizsgálatok kimutatták, hogy a járványt Norovírus, a calicivírusok családjába tartozó kórokozó okozta. A vírus feltételezhetően nyers élelmiszer útján került a közétkeztetésbe, a fertőzés terjedése tipikus közösségi mintázatot mutatott.

Tovább >