null Találkozz a NÉBIH kedvencével, Radarral, a leendő segítő kutyával

Találkozz a NÉBIH kedvencével, Radarral, a leendő segítő kutyával

2016. május 6, péntek

Az országos főállatorvos védnökségével belvárosi kutyafesztivált szerveznek május 7-én az V. kerületi Olimpia Park sétányon. A két helyszínen színes programok várják az érdeklődőket délelőtt 10 órától egészen délután 6-ig. A rendezvény résztvevői találkozhatnak Radarral, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) örökbefogadott labdarorjával és megismerhetik a vakvezető kutyává válás folyamatát is.

A május 7-i rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a felelős kutyatartásra és az árva állatok örökbefogadására. Az eseményt a Vigyél haza Alapítvány és a Belváros-Lipótváros Önkormányzata színes programokkal szeretné emlékezetessé tenni. A színvonalas programok sorában a NÉBIH Szabad a Gazdi kampánya, valamint annak Látótárs Projektje is bemutatkozik.

A Szabad a Gazdi (www.szabadagazdi.hu) – a NÉBIH felelős állattartást népszerűsítő programja – kvízjátékokkal, ajándékokkal várja azokat, akik szívesen felmérik és bővítik kutyatartással kapcsolatos tudásukat. Vendégük Radar, a NÉBIH Látótárs Projektje keretében örökbefogadott leendő vakvezető kutya és nevelőgazdája, akit a kölyöknevelésről kérdezhetnek.

A NÉBIH kezdeményezése lehetővé teszi, hogy az emberek Radar, a labrador kölyök vakvezető kutyává válásán keresztül megismerhessék a segítőkutya képzés folyamatát, de segít abban is, hogy felelős állattartóvá válhassunk. A Látótárs Projektben a NÉBIH együttműködik a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Vakvezetőkutya-kiképző Iskolájával, ahol évente 10-12 kutyát képeznek ki vakvezetővé.

Az esemény egyik fővédnöke dr. Bognár Lajos helyettes államtitkár, országos főállatorvos.

Kapcsolódó anyagok:
közlemény letölthető formában


Friss hírek

2024. május 22, szerda

Új rendelet a gyógyszeres takarmány szabályozásban

Megjelent a nem céltakarmányokban visszamaradó antimikrobiális hatóanyagok egyedi keresztszennyeződési határértékeinek és ezen anyagokra vonatkozó analitikai módszerek megállapításáról szóló EU rendelet.

Tovább >

2024. május 17, péntek

Május 18-tól Bács-Kiskun vármegyében is véget ér a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak és a jelenleg is zajló esőzésnek köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyetértésben, 2024. május 18-tól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun vármegyében. A hatósági döntés eredményeképpen egyetlen vármegyében sem lesz érvényben tűzgyújtási tilalom az országban.

Tovább >