null Tájékoztatás az ügyfélszolgálat korlátozott elérhetőségéről

Tájékoztatás az ügyfélszolgálat korlátozott elérhetőségéről

2023. december 12, kedd

A Nébih tájékoztatja az ügyfeleit, hogy 2023. december 12-én 15:00 órától, valamint december 14-én 14:00 órától továbbképzés miatt csökkentett kapacitással fog működni a hivatal Általános (06-1-336-9000), ENAR (06-1-336-90-50), Lóútlevél Iroda (06-1-316-0663), Felügyeleti Díj (06-1-336-9024), valamint ZöldSzám Ügyfélszolgálata az alábbiak szerint.

Az élelmiszerbiztonsági probléma bejelentésére szolgáló Zöldszám Ügyfélszolgálaton (06-80-263-244) üzenetrögzítő fogadja a hívásokat.

Az emailben történő megkeresések a jelzett időpontokban is a szokott módon az

  • ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu
  • enarufsz@nebih.gov.hu
  • felugyeletidij@nebih.gov.hu
  • loutleveliroda@nebih.gov.hu

címekre küldhetőek.


Friss hírek

2024. április 22, hétfő

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.

Tovább >

2024. április 22, hétfő

Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés

Március 1. és április 1. között tavaszi szezonális ellenőrzés zajlott az egész országban. A Nébih irányításával az élelmiszerlánc-felügyeleti szervek 2420 ellenőrzést végeztek, több mint 15 millió forint értékben szabtak ki bírságot, és mintegy 13 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A hatósági felügyelők leggyakrabban higiéniai, nyomonkövethetőségi és a dolgozók egészségügyi alkalmasságával kapcsolatos hiányosságokat tapasztaltak. Laboratóriumi vizsgálat céljából a húsvéti időszak népszerű termékeit: a tormákat és a sonkákat vették górcső alá. A cél az volt, hogy az ünnepek alatt is kizárólag biztonságos élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára.

Tovább >