null Tájékoztatás a kutya/macska veszettség titer (FAVN) vizsgálati megrendelésekről

Tájékoztatás a kutya/macska veszettség titer (FAVN) vizsgálati megrendelésekről

2020. április 21, kedd

Ezúton tájékoztatja a szolgáltató állatorvosokat és az állattartókat, hogy a kutyák/macskák utaztatásához előírt, a veszettség elleni immunizálás hatékonyságát igazoló veszettség ellenanyag-titer meghatározó (FAVN) vizsgálatokat – beszerzési nehézségek miatt – a megszokott, kb. 7-8 napos feldolgozási időnél hosszabb időre tudjuk csak vállalni.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Nébih Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóságához 2020. április 21-től leadott vér- vagy vérsavó minták vizsgálati eredményére esetenként 2-3 hetet is várni kell. Kérjük, hogy veszettség ellenanyag-titer vizsgálat megrendelése esetén ezt szíveskedjenek figyelembe venni!
 
A veszettség diagnosztikai, azaz a veszettség gyanújának kizárására irányuló hatósági vizsgálatokat a fentiek nem érintik. Ezen vizsgálatokat a beküldött elhullott állatokból zavartalanul és folyamatosan végezzük!
 


Friss hírek

2024. május 22, szerda

Új rendelet a gyógyszeres takarmány szabályozásban

Megjelent a nem céltakarmányokban visszamaradó antimikrobiális hatóanyagok egyedi keresztszennyeződési határértékeinek és ezen anyagokra vonatkozó analitikai módszerek megállapításáról szóló EU rendelet.

Tovább >

2024. május 17, péntek

Május 18-tól Bács-Kiskun vármegyében is véget ér a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak és a jelenleg is zajló esőzésnek köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyetértésben, 2024. május 18-tól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun vármegyében. A hatósági döntés eredményeképpen egyetlen vármegyében sem lesz érvényben tűzgyújtási tilalom az országban.

Tovább >