null „Szupermentás kutyasamponokkal” fürdetett a Vigyél Haza Alapítvány önkéntese

„Szupermentás kutyasamponokkal” fürdetett a Vigyél Haza Alapítvány önkéntese

„Szupermentás kutyasamponokkal” fürdetett a Vigyél Haza Alapítvány önkéntese
2020. november 24., kedd

A Szupermenta programban vizsgált kutyasamponokat a gyakorlatban is letesztelte a Vigyél Haza Alapítvánnyal dolgozó önkéntes kutyakozmetikus. A szakember összesen tíz terméket próbált ki tizenegy kutyán, és mivel egyes készítmények kutyáknak és macskáknak egyaránt ajánlottak, így öt macskán is.

A Vigyél Haza Alapítvány sérült kutyák gyógyításáért, örökbefogadási esélyeinek növeléséért, gazdához juttatásáért dolgozik nap mint nap. A Szupermenta kutyasampon teszt kiegészítéseként az elmúlt időszakban tíz terméket, köztük két fertőtlenítő hatású, és nyolc gyógyhatású sampont próbáltak ki védenceiken. A kutyasamponok javallatait figyelembe véve, szakértő kutyakozmetikus fürdette meg az állatokat, majd értékelte a fertőtlenítő-és gyógyhatású samponok használhatóságát és hatását. A bolha-és kullancsriasztó termékeket pedig megelőzés céljából átadta az alapítvány önkéntesének a Szupermenta program. 

Az elhanyagolt szőrzetű, szennyezett bőrű kutyákat és macskákat a fertőtlenítő hatású készítményekkel fürdette. A gyógyhatású készítményeket pedig olyan problémás esetekben alkalmazta, mint például a bőrérzékenységgel és viszketéssel járó allergiás bőrgyulladások, a gombás és bakteriális eredetű fertőzések vagy épp az eleségallergia következtében kialakuló bőrelváltozások. 

Megnyugtató és örömteli, hogy összességében minden termék beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Allergiás reakció egy sampon használata után sem jelentkezett. A szakember beszámolója alapján azonban akadtak olyan termékek, amelyeknél nehezen értelmezhető a használati utasítás, illetve több termék is nehezen habzott fel a fürdetés során. Változó volt a kutyasamponok illatának erőssége is. 

A gyakorlati teszt részletes eredményeiről a Szupermenta oldalán olvashatnak az érdeklődők: https://szupermenta.hu/a-szupermentan-tesztelt-kutyasamponokkal-furdetett-a-vigyel-haza-alapitvany-onkentese/


Friss hírek

Barackpálinkák a Szupermenta poharában
2021. február 23., kedd

Barackpálinkák a Szupermenta poharában

Biztonsági és minőségi szempontok mentén is ellenőrizte a Szupermenta csapata a barackpálinkákat. A hivatal laboratóriumában megvizsgálták többek között a termékek tényleges alkohol-, metanol-, etil-karbamát-, valamint illóanyag-tartalmát is. E tekintetben a tapasztalatok tömören összegezhetők: a tesztelt barackpálinkák élelmiszerbiztonsági és beltartalmi jellemzőik alapján mindenben megfeleltek a jogszabályban előírtaknak.

Tovább >

Mogyorókrémteszttel indítja az évet a Szupermenta
2021. január 26., kedd

Mogyorókrémteszttel indítja az évet a Szupermenta

A Szupermenta évindító terméktesztjén 34 mogyorókrémet vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Élelmiszerbiztonsági és -minőségi szempontból egyik termékkel sem akadt gond, 17 mogyorókrém csomagolásán azonban előfordultak bizonyos jelölési hibák.

Tovább >