null Széleskörű német kolbászvisszahívás

Széleskörű német kolbászvisszahívás

2019. október 3, csütörtök

Az EU RASFF rendszerén október 2-án este érkezett információk miatt a Nébih felhívja a Németországba (pl. Müncheni sörfesztiválra) és a többi érintett országba utazók figyelmét, hogy a Wilke Wurstwaren vállalat által előállított kolbász termékekből ne fogyasszanak.

Az észak-hesseni állategészségügyi hivatal azonnali hatállyal bezárta a Wilke Wurstwaren vállalat Twistetal-Berndorfban lévő gyárát, mert két halálesetet és 37 megbetegedést is összefüggésbe hoztak  a cég termékeinek fogyasztásával. A Robert Koch Intézet szerint 99,6% a valószínűsége annak, hogy a liszteriózis megbetegedéseket a vállalat által gyártott pizzaszalámiban és főzött kolbászában található Listeria monocytogenes baktérium okozta .

A gyártó cég neve: Wilke Waldecker Fleisch- und Wurstwaren GmbH & Co. KG 

Érintett tételek: Ováljel: DE EV 203 EG; minőségmegőrzési időtől függetlenül

Érintett országok: Németország, valamint Ausztria, Belgium, Bulgária, Svájc, Ciprus, Csehország, Dánia, Spanyolország, Finnország, Franciaország, Nagy-Britannia, Írország, Olaszország, Luxemburg, Lettország, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Svédország, Szlovákia, USA, Japán és Oroszország. 

Pontos elosztási lista még nem áll rendelkezésre, az eddigi információk alapján magyar üzletekbe nem került a cég termékeiből.


Friss hírek

2025. december 4, csütörtök

Év végén rövid leállás várható a Nébih szakrendszereiben

A Nébih ezúton értesíti az ügyfeleit, hogy 2025. december 31. 20:00 és 2026. január 01. 14:00 óra között több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. A karbantartás miatt szükséges szüneteltetés ideje alatt a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Tovább >

2025. december 3, szerda

Calicivírus-járvány okozta a budapesti XIII. kerületi tömeges megbetegedést

Lezárult a november 6-án a budapesti XIII. kerületben kialakult, közel 594 embert érintő enterális megbetegedéssorozat hatósági vizsgálata. A hatósági, laboratóriumi és élelmiszer-biztonsági vizsgálatok kimutatták, hogy a járványt Norovírus, a calicivírusok családjába tartozó kórokozó okozta. A vírus feltételezhetően nyers élelmiszer útján került a közétkeztetésbe, a fertőzés terjedése tipikus közösségi mintázatot mutatott.

Tovább >