null Széleskörű német kolbászvisszahívás

Széleskörű német kolbászvisszahívás

2019. október 3, csütörtök

Az EU RASFF rendszerén október 2-án este érkezett információk miatt a Nébih felhívja a Németországba (pl. Müncheni sörfesztiválra) és a többi érintett országba utazók figyelmét, hogy a Wilke Wurstwaren vállalat által előállított kolbász termékekből ne fogyasszanak.

Az észak-hesseni állategészségügyi hivatal azonnali hatállyal bezárta a Wilke Wurstwaren vállalat Twistetal-Berndorfban lévő gyárát, mert két halálesetet és 37 megbetegedést is összefüggésbe hoztak  a cég termékeinek fogyasztásával. A Robert Koch Intézet szerint 99,6% a valószínűsége annak, hogy a liszteriózis megbetegedéseket a vállalat által gyártott pizzaszalámiban és főzött kolbászában található Listeria monocytogenes baktérium okozta .

A gyártó cég neve: Wilke Waldecker Fleisch- und Wurstwaren GmbH & Co. KG 

Érintett tételek: Ováljel: DE EV 203 EG; minőségmegőrzési időtől függetlenül

Érintett országok: Németország, valamint Ausztria, Belgium, Bulgária, Svájc, Ciprus, Csehország, Dánia, Spanyolország, Finnország, Franciaország, Nagy-Britannia, Írország, Olaszország, Luxemburg, Lettország, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Svédország, Szlovákia, USA, Japán és Oroszország. 

Pontos elosztási lista még nem áll rendelkezésre, az eddigi információk alapján magyar üzletekbe nem került a cég termékeiből.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 20, szerda

Szacharin: emeltek a biztonsági küszöbértéken

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nemrég kiadott tudományos jelentésében arra a következtetésre jutott, hogy a szacharin emberi fogyasztása biztonságos, ezért megemelte a megengedhető napi beviteli értéket (ADI), mely 5 helyett most már 9 mg/testtömeg kilogramm.

Tovább >