null Szarvasmarha embrióátültető tanfolyam

Szarvasmarha embrióátültető tanfolyam

Szarvasmarha embrióátültető tanfolyam
2017. március 16, csütörtök

A Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kara és a NÉBIH közötti oktatási együttműködés keretében első alkalommal 2017. február 20-án indult el Szarvasmarha embrióátültető 100 órás képzés.

A tanfolyam célja olyan gyakorlati szakemberek képzése, akik az elméleti és a speciális gyakorlati ismeretek elsajátítását követően képesek az embrió-átültetésre és a hozzá kapcsolódó adminisztrációs feladatok elvégzésére. A sikeres vizsgát követően a résztvevők számára lehetőség nyílik, hogy a továbbiakban a NÉBIH regisztrációs engedélyével "Szarvasmarha embrióátültetőként" dolgozzanak. A három modulból álló oktatási programban Zubor Tibor igazgató irányításával a KE-AKK Élettani és Állathigiénia Tanszék és a NÉBIH munkatársai vesznek részt.

 

Érdeklődés és jelentkezés:

KE AKK Dékáni Hivatal

Novák Balázs, kari titkár

82/505-880

E-mail: novak.balazs@ke.hu

 

A Kaposvári Egyetem honlapja


Friss hírek

Szántóföldi fajtaelismerő díszokiratok átadása
2021. november 26, péntek

Szántóföldi fajtaelismerő díszokiratok átadása

Ünnepélyes keretek között adta át a fajtaelismerő díszokiratokat 21 fajtanemesítő cég képviselőjének dr. Nagy István agrárminiszter, Erdős Norbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár és dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke. A Zamárdiban tartott rendezvényt országos szakembertalálkozó kísérte, valamint kihelyezett ülést tartott a Fajtaminősítő Bizottság Szántóföldi Szekciója.

Tovább >

Madárparkban is megjelent a madárinfluenza
2021. november 25, csütörtök

Madárparkban is megjelent a madárinfluenza

A keszthelyi Festetics-kastély elkerített madárparkjában is megjelent a madárinfluenza. Az állategészségügyi szakemberek, a betegség továbbterjedésének megakadályozása érdekében, a mintegy 380 fogságban tartott vadmadárból álló állomány felszámolását haladéktalanul megkezdték.

Tovább >