null Szarvasmarha embrióátültető tanfolyam

Szarvasmarha embrióátültető tanfolyam

Szarvasmarha embrióátültető tanfolyam
2017. március 16., csütörtök

A Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kara és a NÉBIH közötti oktatási együttműködés keretében első alkalommal 2017. február 20-án indult el Szarvasmarha embrióátültető 100 órás képzés.

A tanfolyam célja olyan gyakorlati szakemberek képzése, akik az elméleti és a speciális gyakorlati ismeretek elsajátítását követően képesek az embrió-átültetésre és a hozzá kapcsolódó adminisztrációs feladatok elvégzésére. A sikeres vizsgát követően a résztvevők számára lehetőség nyílik, hogy a továbbiakban a NÉBIH regisztrációs engedélyével "Szarvasmarha embrióátültetőként" dolgozzanak. A három modulból álló oktatási programban Zubor Tibor igazgató irányításával a KE-AKK Élettani és Állathigiénia Tanszék és a NÉBIH munkatársai vesznek részt.

 

Érdeklődés és jelentkezés:

KE AKK Dékáni Hivatal

Novák Balázs, kari titkár

82/505-880

E-mail: novak.balazs@ke.hu

 

A Kaposvári Egyetem honlapja


Friss hírek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
2021. június 18., péntek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben

Idén elmarad a medárdi esős időjárás: a június, ami általában a legmagasabb csapadékösszegű hónapunk, eddig igencsak száraz, és a következő 6-8 nap során sem várható kiadós, áztató eső. Az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. 2021. június 19-től három megyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább >

Jelentős változások az állategészségügyi diagnosztikában – jön a digitális LABOR szakrendszer
2021. június 17., csütörtök

Jelentős változások az állategészségügyi diagnosztikában – jön a digitális LABOR szakrendszer

2021. július 1-jétől több lépcsőben valósul meg az állategészségügyi diagnosztikához kapcsolódó adminisztratív rendszer átvezetése a digitális térbe. A változások, újítások alapvetően két jelentős témakört érintenek: az ügyviteli rendszer digitalizációján túl életbe lép az ún. egyetemleges felelősségvállalás. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) modernizációs intézkedései elsősorban a vizsgálatok megrendelésének egyszerűsítését, valamint a hiteles és gyors eredményközlést támogatják.

Tovább >