null SIRHA KMÉ módra

SIRHA KMÉ módra

2024. március 12, kedd

Nagy sikerrel zárult a SIRHA Budapest kiállítás. A rendezvényen ez alkalommal Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy is bemutatkozhatott. Az Agrárminisztérium és a Nébih közös standján 3 napon keresztül várták az érdeklődőket a Védjegyiroda munkatársai. Emellett március 6-án önálló programblokkot szervezett a KMÉ, amelyben előadás, vállalkozói kerekasztal-beszélgetés és termékkóstolás is helyet kapott.

2024. március 5-7. között hatodik alkalommal nyitotta meg kapuit a SIRHA Budapest, Közép-Kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása a HUNGEXPO területén. A naponta több ezer látogatót vonzó eseményen az Agrárminisztérium kiemelt támogatását élvező KMÉ-védjegy is lehetőséget kapott a bemutatkozásra. 

A nemzeti minőségrendszerről szóló program átfogó címe a „Miért éppen KMÉ-védjegy? – Tapasztalatok első kézből” volt. A szakmai találkozót dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg. Előadása a KMÉ jelenéről és jövőjéről szólt, érintve a kormányzati célokat és a vállalkozói preferenciákat.

A workshop „A KMÉ vállalkozói szemmel – Értékek és célok” című kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott. A védjegyhasználó vállalkozások és szakmai szervezetek képviselői többek közt a pályázati folyamatról, a minőségrendszer nyújtotta előnyökről, a kiváló minőség biztosítása érdekében tett vállalásaikról és a védjegyhasználattal kapcsolatos gyakorlati tapasztalataikról cseréltek eszmét. Helyettes államtitkár asszony pedig arról beszélt, hogy ezek a szempontok mennyire vannak összhangban a döntéshozók eredeti céljaival.

Közreműködők:

  • Agrárminisztérium – dr. Felkai Beáta Olga, élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkár
  • Alföldi Tej Kft.  – Kücsön Andrea, minőségirányítási vezető
  • Soós Tészta Kft. – Soós Brigitta, minőségügyi menedzser
  • Gyulahús Kft. – Koncz Gábor, kereskedelmi igazgató
  • Magyar Pékszövetség – Fülep Zsolt, alelnök

A tartalmas szakmai, ám baráti hangvételű beszélgetés kellemes lezárása volt az uzsonna, melynek során KMÉ-védjegyes alapanyagokból készült szendvicsfalatkákat ízlelhettek meg a jelenlévők.

„A KMÉ vállalkozói szemmel – Értékek és célok” című kerekasztal-beszélgetésről készült felvétel elérhető az alábbi linken: https://kme.hu/uj-szinfolt-a-sirha-kiallitason-kme/


Friss hírek

2025. december 22, hétfő

Biztonságos ünnepi készülődés: élelmiszerbiztonsági tanácsok a karácsonyi menühöz

Karácsonykor ismét előtérbe kerülnek a családi receptgyűjtemények, amelyek alapjául szolgálnak az ünnepi menüsor összeállításának. A karácsonyi vendéglátás során kiemelten fontos, hogy az ízek és hagyományok megőrzése mellett az élelmiszerbiztonsági szempontokat is maradéktalanul érvényesítsük. Ennek támogatására a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Oktatási Programja idén is összeállította a legfontosabb élelmiszerbiztonsági iránymutatásokat, amelyek betartása különösen javasolt a hagyományos karácsonyi menüsor elkészítése során.

Tovább >

2025. december 19, péntek

Fokozott laboratóriumi kapacitás a szőlő aranyszínű sárgaság betegség elleni védekezéshez

Idén közel 4000 mintát vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a szőlő aranyszínű sárgasága betegség (FD) felderítésére. A 2025-ben tapasztalt megemelkedett esetszámra reagálva a hivatal megsokszorozta laboratóriumi kapacitását, a vizsgálatok pedig három helyszínen zajlottak. A Nébih hangsúlyozza, hogy a védekezés folyamatos, és arra kéri a termelőket, hogy tartsák be a növényvédelmi előírásokat, valamint a betegség gyanúját haladéktalanul jelentsék a hatóságoknak.

Tovább >