null SIRHA KMÉ módra

SIRHA KMÉ módra

2024. március 12, kedd

Nagy sikerrel zárult a SIRHA Budapest kiállítás. A rendezvényen ez alkalommal Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy is bemutatkozhatott. Az Agrárminisztérium és a Nébih közös standján 3 napon keresztül várták az érdeklődőket a Védjegyiroda munkatársai. Emellett március 6-án önálló programblokkot szervezett a KMÉ, amelyben előadás, vállalkozói kerekasztal-beszélgetés és termékkóstolás is helyet kapott.

2024. március 5-7. között hatodik alkalommal nyitotta meg kapuit a SIRHA Budapest, Közép-Kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása a HUNGEXPO területén. A naponta több ezer látogatót vonzó eseményen az Agrárminisztérium kiemelt támogatását élvező KMÉ-védjegy is lehetőséget kapott a bemutatkozásra. 

A nemzeti minőségrendszerről szóló program átfogó címe a „Miért éppen KMÉ-védjegy? – Tapasztalatok első kézből” volt. A szakmai találkozót dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg. Előadása a KMÉ jelenéről és jövőjéről szólt, érintve a kormányzati célokat és a vállalkozói preferenciákat.

A workshop „A KMÉ vállalkozói szemmel – Értékek és célok” című kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott. A védjegyhasználó vállalkozások és szakmai szervezetek képviselői többek közt a pályázati folyamatról, a minőségrendszer nyújtotta előnyökről, a kiváló minőség biztosítása érdekében tett vállalásaikról és a védjegyhasználattal kapcsolatos gyakorlati tapasztalataikról cseréltek eszmét. Helyettes államtitkár asszony pedig arról beszélt, hogy ezek a szempontok mennyire vannak összhangban a döntéshozók eredeti céljaival.

Közreműködők:

  • Agrárminisztérium – dr. Felkai Beáta Olga, élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkár
  • Alföldi Tej Kft.  – Kücsön Andrea, minőségirányítási vezető
  • Soós Tészta Kft. – Soós Brigitta, minőségügyi menedzser
  • Gyulahús Kft. – Koncz Gábor, kereskedelmi igazgató
  • Magyar Pékszövetség – Fülep Zsolt, alelnök

A tartalmas szakmai, ám baráti hangvételű beszélgetés kellemes lezárása volt az uzsonna, melynek során KMÉ-védjegyes alapanyagokból készült szendvicsfalatkákat ízlelhettek meg a jelenlévők.

„A KMÉ vállalkozói szemmel – Értékek és célok” című kerekasztal-beszélgetésről készült felvétel elérhető az alábbi linken: https://kme.hu/uj-szinfolt-a-sirha-kiallitason-kme/


Friss hírek

2024. június 14, péntek

Új funkció az EUTR-keresőben: már az erdőgazdálkodók korlátozásai is elérhetőek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR keresőjében az erdőgazdálkodók adatai név és születési dátum vagy adószám alapján kérdezhetők le. Az újabb EUTR fejlesztésnek köszönhetően már az erdőgazdálkodók esetleges felfüggesztése vagy eltiltása is látható a rendszerben.

Tovább >

2024. június 12, szerda

Zöldségpalánták kiskereskedelmi forgalmazását ellenőrizte a Nébih

A piacokon palántákat árusító kereskedőket ellenőriztek az elmúlt hetekben a Nébih szakemberei – jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára.

Tovább >