null Plusz pont a KMÉ-vel az élelmiszeripar fejlesztését támogató pályázaton

Plusz pont a KMÉ-vel az élelmiszeripar fejlesztését támogató pályázaton

2025. szeptember 29, hétfő

A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) minőségrendszerben való részvétel egyes pályázatok esetében plusz pontot ér. Jelenleg az „Élelmiszeripari és feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatása” címmel megjelent pályázaton jár plusz 5 pont a KMÉ-ért.

A KMÉ-védjegy az Európai Unió által is elismert nemzeti minőségrendszer, amely a kiváló, ellenőrzött minőség szimbóluma. A védjegy célja a hazai termelők és gyártók versenyképességének növelése. Továbbá a lakosság támogatása a kiemelkedő minőségű, biztonságos és fenntartható módon előállított termékek felismerésében, és választásában. A védjegy mögött a Nébih szaktudása áll. 

A nemrég megjelent KAP pályázat célja – melyben a KMÉ plusz pontot jelent -  az élelmiszeripari és feldolgozó üzemek versenyképességének növelése. Mindemellett a magasabb hozzáadott értékű termékek előállítását támogató technológiai fejlesztések ösztönzése. További célt jelent az energiahatékonyság javítása és a fenntartható, környezetbarát megoldások előtérbe helyezése. A támogatásáért olyan vállalkozások pályázhatnak, amelyek mezőgazdasági termékek értéknövelését, piacra jutását segítő technológiai fejlesztést és/vagy kapcsolódó zöld beruházást valósítanak meg.

A KAP pályázat elbírálása során 5 többletpontot jelenthet a nemzeti minőségrendszerben való részvétel. Mivel a pályázati kérelmeket november 27-től lehet benyújtani, van még idő a felkészülésre, a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) minőségrendszerhez való csatlakozásra.

A KMÉ-védjegyre vonatkozó pályázási feltételekről minden szükséges információ elérhető a KMÉ oldalán.
 


Friss hírek

2025. december 12, péntek

Karácsonyi gasztroajándékok biztonságosan a Nébih tanácsaival

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Oktatási Programja a karácsonyi ünnepek közeledtével a házi gasztroajándékok készítésének alapvető tudnivalóit gyűjtötte össze. Az ünnepi időszak közeledtével ugyanis egyre többen választják a személyre szabott, házilag készített gasztroajándékokat: lekvárokat, krémlikőröket, süteményeket vagy éppen ízesített olajokat. A házilag készített finomságok esetében azonban nem elég csak az ízekre és a csomagolásra figyelni, első az élelmiszerbiztonság!

Tovább >

2025. december 11, csütörtök

A Nébih 2025-ben is célzott helyszíni ellenőrzésekkel támogatta a jogszerű hazai drónos növényvédelmet

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2025-ben is elvégezte a drónos növényvédelmi tevékenységet reklámozó magánszemélyek és vállalkozások támogató jellegű, helyszíni ellenőrzését. Bár a vizsgálatok az idei évben is vegyes eredményekkel zárultak, a szakemberek ugyanakkor fejlődést tapasztaltak.

Tovább >