null Orvhalászokat fogtak: Az ÁHSZ munkatársai is segítették a rendőrök munkáját

Orvhalászokat fogtak: Az ÁHSZ munkatársai is segítették a rendőrök munkáját

2016. május 24, kedd

Az Állami Halőri Szolgálat (ÁHSZ) munkatársai a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrsének kollégáival két nap alatt két orvhalász csapatra csaptak le a Malom-Tisza holtágban.

Az akcióban hat rendőr, négy halőr, és három természetvédelmi őrön kívül még két Állami Halőri Szolgálat munkatárs is részt vett. A megfigyelés során a Maros-Tisza holtágban észre vettek három kihelyezett halászhálót, amikért két férfi érkezett a helyszínre, hogy begyűjtsék őket.

Amikor a tetteseket felszólították a járőrök, hogy igazolják magukat, azok szökni próbáltak, az egyik elkövetőt a rendőrség még a helyszínen előállította, a másik gyanúsítottat helyszínelés során vették őrizetbe. A harmadik társukat szintén egy házkutatás során vették őrizetbe, ahol további orvhalászathoz használt eszközöket is lefoglaltak az intézkedő járőrök.

Foto:police.hu


Friss hírek

2024. május 22, szerda

Új rendelet a gyógyszeres takarmány szabályozásban

Megjelent a nem céltakarmányokban visszamaradó antimikrobiális hatóanyagok egyedi keresztszennyeződési határértékeinek és ezen anyagokra vonatkozó analitikai módszerek megállapításáról szóló EU rendelet.

Tovább >

2024. május 17, péntek

Május 18-tól Bács-Kiskun vármegyében is véget ér a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak és a jelenleg is zajló esőzésnek köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyetértésben, 2024. május 18-tól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun vármegyében. A hatósági döntés eredményeképpen egyetlen vármegyében sem lesz érvényben tűzgyújtási tilalom az országban.

Tovább >