null Októberben újabb funkcióval bővül a LABOR rendszer

Októberben újabb funkcióval bővül a LABOR rendszer

2021. szeptember 28, kedd

Októbertől tovább bővíti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló digitális LABOR rendszert. A „papíron megrendelt” exportvizsgálatok esetében elindul az elektronikus eredményközlés.

A LABOR rendszer (https://labor.nebih.gov.hu/) folyamatos fejlesztésének köszönhetően 2021. október 1-től már a hagyományos módon, papíron megrendelt exportvizsgálatok esetében is elindul az elektronikus eredményközlés. Ezáltal egy újabb vizsgálattípusnál válik elérhetővé az eddiginél gyorsabb eredménykiadás.

A rendszerhez kapcsolódó további anyagok (használati útmutatók, gyakran ismételt kérdések) a Nébih tematikus oldalán érhetők el: https://portal.nebih.gov.hu/allategeszsegugyi-diagnosztika 

A többlépcsős fejlesztési folyamat következő jelentős állomása novemberben várható. A projekt végső célja, hogy az állategészségügyi diagnosztikában egy modern, felhasználóbarát ügyviteli rendszerre támaszkodhassanak a hatósági és szolgáltató állatorvosok.
 


Friss hírek

2023. március 30, csütörtök

Oltalom alatt álló földrajzi árujelzők használatával kapcsolatos tudnivalók

A mezőgazdasági termékek és az élelmiszerek földrajzi árujelzőinek oltalmát az 510/2006/EK tanácsi rendelet valamint az PRk végrehajtására vonatkozó részletes szabályok megállapításáról szóló 1898/2006/EK bizottsági rendelet alapján lehet biztosítani az Európai Unió valamennyi tagállamában.

Tovább >

2023. március 30, csütörtök

Igazolták hazánkban a Ralstonia pseudosolanacearum növénykórokozó baktérium jelenlétét

Az Európában először 2015-ben azonosított, növényekre veszélyes kórokozó kapcsán Magyarországon jelenleg három vármegye: Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Zala érintett. A fertőzés eredetének tisztázása további vizsgálatokat igényel. A veszélyes zárlati károsító terjedése csak a növényegészségügyi intézkedések szigorú és következetes betartásával előzhető meg.

Tovább >