null Októberben újabb funkcióval bővül a LABOR rendszer

Októberben újabb funkcióval bővül a LABOR rendszer

Októberben újabb funkcióval bővül a LABOR rendszer
2021. szeptember 28, kedd

Októbertől tovább bővíti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló digitális LABOR rendszert. A „papíron megrendelt” exportvizsgálatok esetében elindul az elektronikus eredményközlés.

A LABOR rendszer (https://labor.nebih.gov.hu/) folyamatos fejlesztésének köszönhetően 2021. október 1-től már a hagyományos módon, papíron megrendelt exportvizsgálatok esetében is elindul az elektronikus eredményközlés. Ezáltal egy újabb vizsgálattípusnál válik elérhetővé az eddiginél gyorsabb eredménykiadás.

A rendszerhez kapcsolódó további anyagok (használati útmutatók, gyakran ismételt kérdések) a Nébih tematikus oldalán érhetők el: https://portal.nebih.gov.hu/allategeszsegugyi-diagnosztika 

A többlépcsős fejlesztési folyamat következő jelentős állomása novemberben várható. A projekt végső célja, hogy az állategészségügyi diagnosztikában egy modern, felhasználóbarát ügyviteli rendszerre támaszkodhassanak a hatósági és szolgáltató állatorvosok.
 


Friss hírek

Pest és Veszprém megyét is utolérte a fokozott tűzveszély
2022. június 29, szerda

Pest és Veszprém megyét is utolérte a fokozott tűzveszély

A tartós kánikula okozta szárazság és az ebből adódó, fokozott tűzkockázat miatt 2022. június 30-tól Pest és Veszprém megyében is életbe lép a fokozottan tűzveszélyes időszak. A tűzgyújtási tilalom érvényben marad Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.

Tovább >

Békés megyei kistermelő tevékenységét függesztette fel a Nébih
2022. június 29, szerda

Békés megyei kistermelő tevékenységét függesztette fel a Nébih

Egy Békés megyei kistermelő állattartó telepén és élelmiszer-előállító egységében tartott ellenőrzést június közepén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A sertésállomány állategészségügyi státusza ismeretlennek bizonyult, míg az egységben súlyos higiéniai problémákat, jelöletlen, nem nyomonkövethető termékeket találtak az ellenőrök. A szakemberek elrendelték az állatállomány forgalmi korlátozását és több mint 1700 kg élelmiszert vontak ki a forgalomból. A hibák kijavításáig az ellenőrzött kistermelői tevékenységét is felfüggesztette a Nébih.

Tovább >