null Novemberben is bővül a LABOR rendszer

Novemberben is bővül a LABOR rendszer

Novemberben is bővül a LABOR rendszer
2021. október 28, csütörtök

2021. november 1-jétől újabb hasznos funkciókat ad át a felhasználóknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló LABOR rendszerben. Ismét bővül az online megrendelhető szolgáltatások köre, emellett az állattartók számára is lehetővé válik az elektronikus eredményközlő dokumentumok megtekintése a rendszerben.

A digitális felületen jövő hónaptól 
•    az exportvizsgálatok esetében – a nemrég bevezetett elektronikus eredményközlés kiegészítéseként – immár az online megrendelésre is lesz lehetőségük az érintetteknek, ezenkívül 
•    az állattartók számára is lehetővé válik, hogy meghatalmazást adjanak alkalmazottaiknak az eredményközlő dokumentumok megtekintésére a LABOR rendszerben. 

Utóbbi lehetőség remélhetőleg hozzájárul a megrendelők gyorsabb tájékozódásához, ezáltal adminisztratív feladatik gördülékenyebb kezeléséhez, egyúttal – a tájékoztatási igények csökkenésével – az állatorvosok napi feladatellátásában is könnyítést jelent.

A rendszer használatával kapcsolatos tudnivalókról a Nébih tematikus oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők: https://portal.nebih.gov.hu/allategeszsegugyi-diagnosztika.

Az új funkciók novemberi élesítésével még nem ér véget, azonban már a célegyenesbe fordul a LABOR rendszer fejlesztése. A bakterológiai és kórbonctani vizsgálatok megrendelésének digitalizációjával egy rendkívül intenzív és nagyívű fejlesztési projekt végére kerülhet pont az új évben.
 


Friss hírek

A három déli megyében feloldotta a Nébih a madárinfluenza miatt felállított védőkörzeteket
2022. június 27, hétfő

A három déli megyében feloldotta a Nébih a madárinfluenza miatt felállított védőkörzeteket

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyében június eleje óta nem volt újabb madárinfluenza-kitörés, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) feloldotta az összes védőkörzetet. Bár a járványügyi helyzet jelenleg kedvező, ez azonban nem jelenti azt, hogy a járványvédelmi fegyelmen lazítani lehet.

Tovább >

Bővül a tűzgyújtási tilalommal érintett terület hazánkban
2022. június 23, csütörtök

Bővül a tűzgyújtási tilalommal érintett terület hazánkban

A kritikusan száraz talajviszonyok és a kánikula miatt, az előreláthatóan továbbra is csapadékszegény időjárásra való tekintettel a hatóság 2022. június 24-től kiterjeszti a tűzgyújtási tilalmat Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre is. A korlátozás Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében is tovább él.

Tovább >