null Novemberben is bővül a LABOR rendszer

Novemberben is bővül a LABOR rendszer

Novemberben is bővül a LABOR rendszer
2021. október 28, csütörtök

2021. november 1-jétől újabb hasznos funkciókat ad át a felhasználóknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló LABOR rendszerben. Ismét bővül az online megrendelhető szolgáltatások köre, emellett az állattartók számára is lehetővé válik az elektronikus eredményközlő dokumentumok megtekintése a rendszerben.

A digitális felületen jövő hónaptól 
•    az exportvizsgálatok esetében – a nemrég bevezetett elektronikus eredményközlés kiegészítéseként – immár az online megrendelésre is lesz lehetőségük az érintetteknek, ezenkívül 
•    az állattartók számára is lehetővé válik, hogy meghatalmazást adjanak alkalmazottaiknak az eredményközlő dokumentumok megtekintésére a LABOR rendszerben. 

Utóbbi lehetőség remélhetőleg hozzájárul a megrendelők gyorsabb tájékozódásához, ezáltal adminisztratív feladatik gördülékenyebb kezeléséhez, egyúttal – a tájékoztatási igények csökkenésével – az állatorvosok napi feladatellátásában is könnyítést jelent.

A rendszer használatával kapcsolatos tudnivalókról a Nébih tematikus oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők: https://portal.nebih.gov.hu/allategeszsegugyi-diagnosztika.

Az új funkciók novemberi élesítésével még nem ér véget, azonban már a célegyenesbe fordul a LABOR rendszer fejlesztése. A bakterológiai és kórbonctani vizsgálatok megrendelésének digitalizációjával egy rendkívül intenzív és nagyívű fejlesztési projekt végére kerülhet pont az új évben.
 


Friss hírek

Indul a téli szezonális ellenőrzés
2021. december 1, szerda

Indul a téli szezonális ellenőrzés

December elsejétől téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést rendel el Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Az akció célja, hogy az ünnepeket megelőző időszakban megnövekedett forgalom mellett is biztonságos és jó minőségű élelmiszerek kerüljenek az üzletek polcaira és az otthonokba.

Tovább >

Újabb madárinfluenza-fertőzések a keleti országrészben
2021. december 1, szerda

Újabb madárinfluenza-fertőzések a keleti országrészben

A magaspatogenitású madárinfluenza vírus H5N1 altípusát mutatta ki 2021. november 30-án a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a Békés megyei Kondoroson, egy csaknem 5 ezer egyedet számláló tenyészpulyka-állományban. Egy nappal később a szomszédos Hajdú-Bihar megyében, a debreceni Vekeri-tónál egy elhullott bütykös hattyúban is a vírus jelenlétét állapították meg a szakemberek. A járványvédelmi előírások szigorú betartása továbbra is kiemelten fontos.

Tovább >