null Novemberben is bővül a LABOR rendszer

Novemberben is bővül a LABOR rendszer

2021. október 28, csütörtök

2021. november 1-jétől újabb hasznos funkciókat ad át a felhasználóknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az állategészségügyi diagnosztikát kiszolgáló LABOR rendszerben. Ismét bővül az online megrendelhető szolgáltatások köre, emellett az állattartók számára is lehetővé válik az elektronikus eredményközlő dokumentumok megtekintése a rendszerben.

A digitális felületen jövő hónaptól 
•    az exportvizsgálatok esetében – a nemrég bevezetett elektronikus eredményközlés kiegészítéseként – immár az online megrendelésre is lesz lehetőségük az érintetteknek, ezenkívül 
•    az állattartók számára is lehetővé válik, hogy meghatalmazást adjanak alkalmazottaiknak az eredményközlő dokumentumok megtekintésére a LABOR rendszerben. 

Utóbbi lehetőség remélhetőleg hozzájárul a megrendelők gyorsabb tájékozódásához, ezáltal adminisztratív feladatik gördülékenyebb kezeléséhez, egyúttal – a tájékoztatási igények csökkenésével – az állatorvosok napi feladatellátásában is könnyítést jelent.

A rendszer használatával kapcsolatos tudnivalókról a Nébih tematikus oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők: https://portal.nebih.gov.hu/allategeszsegugyi-diagnosztika.

Az új funkciók novemberi élesítésével még nem ér véget, azonban már a célegyenesbe fordul a LABOR rendszer fejlesztése. A bakterológiai és kórbonctani vizsgálatok megrendelésének digitalizációjával egy rendkívül intenzív és nagyívű fejlesztési projekt végére kerülhet pont az új évben.
 


Friss hírek

2023. március 24, péntek

A Nébih közzétette az értékelő szervezetek bevonásáról szóló tájékoztatót

A Nébih közzétette oldalán a növényvédőszer-hatóanyag és növényvédőszer engedélyezésére, valamint a meglévő engedély meghosszabbítására, illetve módosítására irányuló eljárásokban közreműködő értékelő szervezetek bevonásáról szóló tájékoztatót.

Tovább >

2023. március 24, péntek

Maradék nélkül tippek a takarékos ünnephez

Madárcsicsergéssel és virágillattal köszöntött bennünket a tavasz, ráadásul hamarosan kezdetét veszi a húsvéti készülődés is: ilyenkor a családok finomabbnál finomabb ételekkel terítik meg az asztalt. Ugyanakkor az ünnepek során fokozódhat az élelmiszerpazarlás, ezért azt tanácsoljuk, hogy ezt az időszakot is takarékos szemléletben töltsük. Ehhez gyűjtöttünk össze pár ötletet cikkünkben.

Tovább >