null Műanyagdarabot találtak gluténmentes bio kukorica bagettben

Műanyagdarabot találtak gluténmentes bio kukorica bagettben

2017. augusztus 30, szerda

Német előállítású, gluténmentes bio kukorica bagettben talált műanyag darabot egy német vásárló. A termékből Magyarország mellett 10 további országba is szállítottak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a RASFF rendszeren keresztül értesült az esetről. 

A német származású, gluténmentes bio kukorica bagett 2017.07.19-én érkezett Magyarországra. A szállító cég már kezdeményezte a termék kivonását a kereskedelmi forgalomból, amelyről ügyfeleit is értesítette. A hatóság természetesen ellenőrzi a forgalomból való kivonás megtörténtét.

A termék adatai:

  • A termék márkája és neve: Snitzer gluténmentes bio kukorica bagett (süthető)
  • Kiszerelés: 360g (2x180g)
  • Cikkszám: A4585
  • Tételszám: 30118
  • Minőség-megőrzési idő: 03.01.2018.
  • RASFF referenciaszám: 2017.1291

A NÉBIH felhívja a lakosság figyelmét, hogy aki vásárolt a fenti azonosítókkal ellátott árucikkből, ne fogyassza el azt, mert a termék fulladást okozhat!



Friss hírek

2024. április 22, hétfő

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.

Tovább >

2024. április 22, hétfő

Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés

Március 1. és április 1. között tavaszi szezonális ellenőrzés zajlott az egész országban. A Nébih irányításával az élelmiszerlánc-felügyeleti szervek 2420 ellenőrzést végeztek, több mint 15 millió forint értékben szabtak ki bírságot, és mintegy 13 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A hatósági felügyelők leggyakrabban higiéniai, nyomonkövethetőségi és a dolgozók egészségügyi alkalmasságával kapcsolatos hiányosságokat tapasztaltak. Laboratóriumi vizsgálat céljából a húsvéti időszak népszerű termékeit: a tormákat és a sonkákat vették górcső alá. A cél az volt, hogy az ünnepek alatt is kizárólag biztonságos élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára.

Tovább >