Mindannyian fogyasztók vagyunk!
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a WESSLING Hungary Kft. által szervezett konferencia és kiállítás fontos jubileumhoz érkezett: április 22-23-án immár tízedik alkalommal, 19. éve rendezik meg a rangos tanácskozást. A rendezvény célja, hogy a vizsgálati eredményeket hasznosító, döntéshozó szakemberek, az élelmiszerek és takarmányok vizsgálatát végző laboratóriumok munkatársai, az élelmiszeripar képviselői és minden érdeklődő számára elérhetővé tegye az analitikai kémia, a mikrobiológia és a molekuláris biológia tudományos és gyakorlati aspektusait.
A Hungalimentaria kiállítás az élelmiszer-biztonság egyik legnagyobb hazai seregszemléje
A 2015-ös rendezvény mottója: „Laboratóriumok a kockázatkezelés szolgálatában”. A konferencia arra a kérdésre keres válaszokat, hogyan tudnak az élelmiszer-vizsgáló laboratóriumok elemzései és eredményei alapján a hatósági, a gyártó és a forgalmazó szakemberek a leghatékonyabban tevékenykedni az élelmiszerek minőségének magas szinten tartása érdekében.
A tanácskozáson elhangzó előadások tematikája rendkívül változatos: a méz, a pálinka, a búza, a növényvédő szerek vagy éppen a különböző toxinok vizsgálatától kezdve az étrend-kiegészítőkön, a víz arzéntartalmán, az állatgyógyászati melléktermékeken át a mintavételig, a gluténmeghatározásig vagy a közétkeztetés problémaköréig, az élelmiszeriparban használt fertőtlenítőszerek alkalmasságáig és még számos más témában több mint hatvan előadást hallgathat meg a közönség.
A szervezők szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a mezőgazdasági, ipari vagy szolgáltató ágazatban mindannyian fogyasztók vagyunk. Az élelmiszereink által hordozott egészségügyi és gazdasági kockázatok felismerése, nagyságának meghatározása, ezek nyilvánosságra hozatala és elhárítása széleskörű társadalmi érdek. Ennek a folyamatnak az egyik legfontosabb szereplői azok a laboratóriumok, amelyek tudásuk legjavát adva képesek elvégezni a szükséges vizsgálatokat, olyan minőségben, ami korunk követelményeinek megfelel.
A konferencia fővédnöke: Zsigó Róbert, az FM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára
A konferencia védnökei: dr. Bognár Lajos, az FM élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, és dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) elnöke.
A konferencia helye és időpontja:
Aquaworld Resort Budapest Hotel, Amazonas konferenciaterem, 1044 Budapest, Íves út 16.,
2015. április 22-23.