null Milyen a jó szamócapalánta?

Milyen a jó szamócapalánta?

Milyen a jó szamócapalánta?
2021. június 1., kedd

Kezdjük azzal, hogy a szamócapalánta is gyümölcs szaporítóanyag, s bár az előállítása viszonylag egyszerű, megvannak a maga minőségi követelményei. Fontos, hogy a szamócapalántának fajtaazonosnak, vírusoktól, gombás betegségektől, kártevőktől mentesnek, életerősnek és szabványméretűnek kell lennie. A megfelelő minőséget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) évente ellenőrzi az engedélyes gyümölcsfaiskoláknál.

Megkönnyítendő a szaporítóanyagot árusítók dolgát, cikkünkben összefoglaltuk, hogy az egyes szamócapalánta-típusoknak milyen követelményeknek kell megfelelniük.

A szamócapalánta is gyümölcs szaporítóanyag


Friss hírek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
2021. június 18., péntek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben

Idén elmarad a medárdi esős időjárás: a június, ami általában a legmagasabb csapadékösszegű hónapunk, eddig igencsak száraz, és a következő 6-8 nap során sem várható kiadós, áztató eső. Az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. 2021. június 19-től három megyében életbe lép a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább >

Jelentős változások az állategészségügyi diagnosztikában – jön a digitális LABOR szakrendszer
2021. június 17., csütörtök

Jelentős változások az állategészségügyi diagnosztikában – jön a digitális LABOR szakrendszer

2021. július 1-jétől több lépcsőben valósul meg az állategészségügyi diagnosztikához kapcsolódó adminisztratív rendszer átvezetése a digitális térbe. A változások, újítások alapvetően két jelentős témakört érintenek: az ügyviteli rendszer digitalizációján túl életbe lép az ún. egyetemleges felelősségvállalás. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) modernizációs intézkedései elsősorban a vizsgálatok megrendelésének egyszerűsítését, valamint a hiteles és gyors eredményközlést támogatják.

Tovább >