null Megújult a World Food Safety Almanac honlapja

Megújult a World Food Safety Almanac honlapja

2023. november 6, hétfő

Megújult a német BfR (Bundesinstitut für Risikobewertung) által létrehozott World Food Safety Almanac honlapja.

A 2021 óta online elérhető Almanac azzal a céllal jött létre, hogy naprakész, részletes áttekintést nyújtson a szakmabelieknek, valamint az érdeklődőknek a különböző országok élelmiszer- és takarmánybiztonsági közintézményeinek rendszeréről.

A jelenleg 37 ország profilját tartalmazó Almanac fejlesztésében nagy segítséget jelent minden visszajelzés: most egy rövid, egyperces kérdőív kitöltésével bárki segíthet.

A World Food Safety Almanac és a kérdőív az alábbi linken érhetőek el: https://worldfoodsafetyalmanac.bfr.berlin/index.php?title=Main_Page

Friss hírek

2024. május 29, szerda

Elképesztő hiányosságok egy debreceni vendéglátóhelyen

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményeket és nyomonkövetési hiányosságokat találtak egy debreceni vendéglátó-ipari egység ellenőrzésekor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A feltárt jogsértések miatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek.

Tovább >

2024. május 22, szerda

Új rendelet a gyógyszeres takarmány szabályozásban

Megjelent a nem céltakarmányokban visszamaradó antimikrobiális hatóanyagok egyedi keresztszennyeződési határértékeinek és ezen anyagokra vonatkozó analitikai módszerek megállapításáról szóló EU rendelet.

Tovább >