null Még több idő a kreativitásra: új határidővel várják a „Nagyi szerint” alkotásokat

Még több idő a kreativitásra: új határidővel várják a „Nagyi szerint” alkotásokat

2023. augusztus 3, csütörtök

A Nébih Maradék nélkül programjának munkatársai a „Nagyi szerint” című rajzpályázatra jelentkezők számára hosszabb határidőt biztosítanak, így az alkotások beküldésére egészen augusztus 31-ig lesz lehetőségük. A pályázat a nagyszülőktől eltanulható, élelmiszerpazarlást mérséklő praktikákat, a generációkon átívelő jó háztartási gyakorlatokat helyezi a középpontba. A legkiemelkedőbb pályaművek készítői értékes díjakban részesülnek, alkotásaikkal pedig egy utcatárlaton a nagyközönségnek is bemutatkozhatnak.

A felmerülő igényeknek eleget téve új határidővel, egészen augusztus 31-ig beküldhetőek a Maradék nélkül program rajzpályázatára készített rajzos beszámolók. A hivatal munkatársai arra kérik az alkotni vágyó fiatalokat, hogy rajzaikon keresztül mutassák meg, milyen személyes élményeket, tanítást kaptak a nagyszüleiktől a konyhai praktikák, különösen az élelmiszerpazarlás csökkentése kapcsán. Pályaműveiket három korosztályban ‒ alsó tagozat, felső tagozat és  középiskola ‒ adhatják le a program honlapján leírtaknak megfelelően.

A pályamunkákat elbíráló szakmai zsűri díjazottjai értékes jutalomban részesülnek, továbbá a hivatal a közönség kedvencei és a legaktívabb iskola részére is ajándékkal készül. Mindezek mellett pedig a legkiemelkedőbb alkotásokból idén is utcatárlat nyílik a Nébih II. kerületi központjában.
A rajzpályázatot a Nagycsaládosok Országos Egyesülete szakmai partnerként, több vállalkozás pedig tárgynyereménnyel támogatja.
 


Friss hírek

2023. december 6, szerda

Sikeresen lezajlott a Halgazdálkodási Tevékenységek Ellenőrzését Támogató Kiemelt Projekt

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) eredményesen lebonyolította a „Halgazdálkodási Tevékenységek Ellenőrzését Támogató Kiemelt Projektet”. A program révén a Nébih hozzájárul a közös halászati politika szabályainak való megfeleléshez, egy hatékony és az uniós elvárásoknak megfelelő, halászati ellenőrzési rendszer kialakításához, valamint a halászati és akvakultúra ágazatok versenyképességének javításához.

Tovább >

2023. december 5, kedd

A párizsik csomagolásvizsgálatának eredményei

A Termékmustra folyamatának a csomagolásvizsgálat is fontos része, amely során kiderítjük, hogy a bírálók szerint melyek a legfontosabb szempontok az adott termékcsoport vásárlásakor. A párizsik esetében is sor került a kérdőív kitöltésére. Lássuk az eredményeket!

Tovább >