null Lendületben a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer

Lendületben a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyrendszer

2021. július 26, hétfő

A pályázható termékkörök számának dinamikus emelkedése mellett elektronikus pályázati rendszerrel, weboldalfejlesztéssel és új kommunikációs csatornákkal is erősít a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer. A KMÉ védjegyek folyamatosan az arra érdemes termékek kiválóságát tanúsítják, és a Nébih szakmai támogatásával létrehozott elektronikus rendszernek köszönhetően már a védjegyre való pályázás is lényegesen egyszerűbb. A KMÉ szakmacsoportja a meglévő platformok fejlesztése mellett további új csatornákat alakított ki, többek között a védjegyes termékek hatékony bemutatása érdekében.

A KMÉ-védjegyrendszer folyamatosan fejlődik, ezért egyre nagyobb ütemben igényli a digitális lehetőségek kihasználását. Ennek jegyében fejlesztették ki azt a Nébih szakrendszereivel együttműködő pályázói és ügyintézői felületet, amely hatékonyabbá, átláthatóbbá, gördülékenyebbé és gyorsabbá teszi a pályázás folyamatát az élelmiszer-előállítók számára. Az innováció fő szakmai célja az volt, hogy a KMÉ-hez kapcsolódó pályázatok elektronikus beadását támogassa, valamint a pályázatelbírálás teljes folyamatát – egészen a szerződéskötésig – segítse. Az online rendszer további ügyfélközpontú fejlesztések lehetőségét is magában hordozza. 

Megújult a KMÉ hivatalos weboldala is. A védjegyrendszer elsőszámú tájékoztató felülete új, átláthatóbb struktúrát kapott, mindezt friss, modern design-ba öntve. A honlap két fő szegmensre épül, a vásárlókat és az előállítókat megcélozva. Az érdeklődők informatív, átlátható, naprakész és teljes körű tájékoztatást kapnak, képviseljék akár a keresleti, akár a kínálati oldalt. A honlap mellett ezentúl a közösségi média különböző felületein is rendszeresen megjelennek majd a KMÉ védjegyekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivaló, aktualitások, vásárlói és pályázói hírek. 

Mostanra a termékek előállítói, forgalmazói három termékkörön belül (tej és tejtermékek, húskészítmények, friss húsok) tizenhat kategóriában pályázhatnak a védjegyre. A nyár folyamán újabb pályázati lehetőségek nyílnak friss hús és tejtermék kategóriában, de további jelentős élelmiszeripari termékkörök (például liszt, száraztészta) esetében is várható bővülés. 

A Nébih minden érintett magyar márkatulajdonost (gyártót, forgalmazót) biztat a pályázásra, hiszen a kiváló minőségű termékek már most is megtalálhatók a boltok polcain. A KMÉ pedig ezt tanúsítani is tudja. 

További információk:


Friss hírek

2025. december 4, csütörtök

Év végén rövid leállás várható a Nébih szakrendszereiben

A Nébih ezúton értesíti az ügyfeleit, hogy 2025. december 31. 20:00 és 2026. január 01. 14:00 óra között több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. A karbantartás miatt szükséges szüneteltetés ideje alatt a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Tovább >

2025. december 3, szerda

Calicivírus-járvány okozta a budapesti XIII. kerületi tömeges megbetegedést

Lezárult a november 6-án a budapesti XIII. kerületben kialakult, közel 594 embert érintő enterális megbetegedéssorozat hatósági vizsgálata. A hatósági, laboratóriumi és élelmiszer-biztonsági vizsgálatok kimutatták, hogy a járványt Norovírus, a calicivírusok családjába tartozó kórokozó okozta. A vírus feltételezhetően nyers élelmiszer útján került a közétkeztetésbe, a fertőzés terjedése tipikus közösségi mintázatot mutatott.

Tovább >