null Január 15-ig kell megküldeni a dísznövény és zöldségpalánta szaporítóanyagok éves bejelentőlapját, valamint a zöldségpalánta szaporítóanyag-leltárt

Január 15-ig kell megküldeni a dísznövény és zöldségpalánta szaporítóanyagok éves bejelentőlapját, valamint a zöldségpalánta szaporítóanyag-leltárt

2021. december 8, szerda

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a nyilvántartásba vett dísznövény szaporítóanyag-előállítók és -forgalmazók, valamint az engedélyes zöldségpalánta szaporítóanyag-előállítók és -forgalmazók figyelmét, hogy tevékenységüket évente január 15-ig, önállóan kell bejelenteniük. Az ehhez szükséges dokumentumokat letölthetik a Nébih honlapjáról.

Fontos tudni, hogy a Nébih a továbbiakban nem küldi meg az űrlapokat az ügyfelek részére. Az űrlapokat önállóan kell letölteni a hivatal honlapjáról, majd kitöltve és aláírva kell visszaküldeni 2022. január 15-ig.

A bejelentés részletes feltételeit és a szükséges űrlapokat alábbi cikkeinkben érhetik el:

Már letölthetők a dísznövény szaporítóanyag „Éves bejelentőlap 2022” és szerződéses termeltetés űrlapok

Már letölthetők a „Zöldségpalánta leltár” és „Éves bejelentőlap 2022” űrlapok
 


Friss hírek

2024. június 14, péntek

Új funkció az EUTR-keresőben: már az erdőgazdálkodók korlátozásai is elérhetőek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) EUTR keresőjében az erdőgazdálkodók adatai név és születési dátum vagy adószám alapján kérdezhetők le. Az újabb EUTR fejlesztésnek köszönhetően már az erdőgazdálkodók esetleges felfüggesztése vagy eltiltása is látható a rendszerben.

Tovább >

2024. június 12, szerda

Zöldségpalánták kiskereskedelmi forgalmazását ellenőrizte a Nébih

A piacokon palántákat árusító kereskedőket ellenőriztek az elmúlt hetekben a Nébih szakemberei – jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára.

Tovább >