null Szoftverfejlesztők figyelmébe: interfész készül az elektronikus gazdálkodási napló benyújtásához

Szoftverfejlesztők figyelmébe: interfész készül az elektronikus gazdálkodási napló benyújtásához

2022. december 20, kedd

A Nébih interfészt biztosít az elektronikus gazdálkodási napló benyújtásához, ami így lehetővé teszi a közvetlen adatbeküldést a gazdálkodók üzemirányítási szoftvereiből. A gazdálkodási napló és üzemirányítási szoftverfejlesztők a mellékelt dokumentáció alapján végezhetik el saját rendszereikben a szükséges fejlesztéseket.

A dokumentum az elektronikus gazdálkodási napló adatkörök írására és olvasására szolgáló szolgáltatás műveletek leírását tartalmazza. A kódtárak lekérdezésére szolgáló szolgáltatás és annak műveletei jelenleg csak szövegesen érhetők el, azok wsdl leírójának elkészítése januárban várható. A 2.1 és 2.2 fejezetekben leírt Nébih gateway modul pontos dokumentációja szintén januárban készül el.
Az interfész Nébih oldali fejlesztése folyamatban van, a tesztelésre és a csatlakozásra várhatóan 2023. január végén kerülhet sor.


Friss hírek

2023. szeptember 23, szombat

Az őszi esőzések érkeztével megszűnik az országos tűzgyújtási tilalom

Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.

Tovább >

2023. szeptember 18, hétfő

Újra támad hazánkban a nyugat-nílusi láz!

Augusztus közepe óta 12 lóban és egy elhullott gólyában igazolta a nyugat-nílusi láz vírusát a Nébih laboratóriuma. A betegséget terjesztő szúnyogok életciklusát és az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve késő őszig kell számolni a betegség hazai jelenlétével. A Nébih felhívja a lótartók figyelmét a megelőző védőoltás fontosságára, továbbá az állategészségügyi előírások betartásának szükségességére, ugyanis a betegség az állat pusztulásához is vezethet.

Tovább >