null Szoftverfejlesztők figyelmébe: interfész készül az elektronikus gazdálkodási napló benyújtásához

Szoftverfejlesztők figyelmébe: interfész készül az elektronikus gazdálkodási napló benyújtásához

2022. december 20, kedd

A Nébih interfészt biztosít az elektronikus gazdálkodási napló benyújtásához, ami így lehetővé teszi a közvetlen adatbeküldést a gazdálkodók üzemirányítási szoftvereiből. A gazdálkodási napló és üzemirányítási szoftverfejlesztők a mellékelt dokumentáció alapján végezhetik el saját rendszereikben a szükséges fejlesztéseket.

A dokumentum az elektronikus gazdálkodási napló adatkörök írására és olvasására szolgáló szolgáltatás műveletek leírását tartalmazza. A kódtárak lekérdezésére szolgáló szolgáltatás és annak műveletei jelenleg csak szövegesen érhetők el, azok wsdl leírójának elkészítése januárban várható. A 2.1 és 2.2 fejezetekben leírt Nébih gateway modul pontos dokumentációja szintén januárban készül el.
Az interfész Nébih oldali fejlesztése folyamatban van, a tesztelésre és a csatlakozásra várhatóan 2023. január végén kerülhet sor.


Friss hírek

2024. április 13, szombat

Keddtől élesedik a mezőgazdasági termékek behozatalát bejelentő felület

Április 16-án hatályba lép az egyes mezőgazdasági termékek Magyarországra történő behozatalára vonatkozó kormányrendelet1. A jogszabály szerint a bejelentésköteles termékek nem magáncélú behozatalát tervező természetes személynek, egyéni vállalkozónak, jogi személynek vagy egyéb szervezetnek e szándékát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih) előzetesen jeleznie kell. Az elektronikus adatszolgáltató űrlap, valamint a tematikus ügyfélszolgálati csatornák keddtől lesznek elérhetőek az ügyfelek számára.

Tovább >

2024. április 12, péntek

EFSA GYAKORNOKI PROGRAM 2024

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) idén is lehetőséget biztosít arra, hogy az érdeklődők gyakornoki program során 12 hónapon keresztül dolgozzanak az EFSA-nál.

Tovább >