null Idén is május 31-ig nyújtható be a felügyeleti díj bevallás

Idén is május 31-ig nyújtható be a felügyeleti díj bevallás

2024. május 13, hétfő

A korábbi évekhez hasonlóan, az élelmiszerlánc szereplőinek idén is május 31-ig kell benyújtaniuk felügyeleti díj bevallásukat. Az adatszolgáltatást célszerű mielőbb megtenni, amihez az elektronikus felület már jelenleg is rendelkezésre áll.

A felügyeleti díj bevallási felülete a Nébih Ügyfélprofil Rendszerében, a Felügyeleti díj menüpontban érhető el. Az ügyintézést vállalkozások esetében végezheti meghatalmazott, vagy a cég önálló képviseletére jogosult személy. A teljesítés végső határideje – minden kötelezett esetében – 2024. május 31-e. 

A befizetéshez szükséges pénzügyi bizonylatokat a bevallási határidő lejárta után, a bevallási felületen érhetik el az érintettek.

A megállapított felügyeleti díj a kiépített központi elektronikus fizetési és elszámolási rendszer (EFER) segítségével online is kiegyenlíthető (https://upr.nebih.gov.hu/ng/ugyintezes/egyenleg).

Az első részlet befizetési határideje 2024. július 31., míg a másodiké 2025. január 31. lesz. 

A felügyeleti díjjal kapcsolatban hasznos információk olvashatóak az alábbi oldalon: portal.nebih.gov.hu/egyeb/gyakran-ismetelt-kerdesek/felugyeleti-dij

A bevallással kapcsolatos kérdésekben a Nébih Ügyfélszolgálata az alábbi elkülönített csatornákon áll az ügyfelek rendelkezésére:

Telefon: 06/1/336-9024
E-mail: felugyeletidij@nebih.gov.hu 

A hatóság javasolja az érintetteknek, hogy az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallását mihamarabb nyújtsák be. 
 


Friss hírek

2024. május 22, szerda

Új rendelet a gyógyszeres takarmány szabályozásban

Megjelent a nem céltakarmányokban visszamaradó antimikrobiális hatóanyagok egyedi keresztszennyeződési határértékeinek és ezen anyagokra vonatkozó analitikai módszerek megállapításáról szóló EU rendelet.

Tovább >

2024. május 17, péntek

Május 18-tól Bács-Kiskun vármegyében is véget ér a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak és a jelenleg is zajló esőzésnek köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyetértésben, 2024. május 18-tól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun vármegyében. A hatósági döntés eredményeképpen egyetlen vármegyében sem lesz érvényben tűzgyújtási tilalom az országban.

Tovább >