null Hamisított pálinkákat vontak ki a forgalomból

Hamisított pálinkákat vontak ki a forgalomból

2012. október 9, kedd

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága a Kecskeméti Likőripari Zrt. pálinka előállítási és forgalomba hozatali tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette és hamisított pálinkatételeket vont ki a kereskedelmi forgalomból.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága tájékoztatása alapján indult hatósági eljárásban a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága megállapította, hogy a Kecskeméti Likőripari Zrt. a pálinkatörvény és a vonatkozó uniós rendelet előírásait megsértve a pálinkákat több alkalommal átminősítve hozta forgalomba; a vegyes pálinkákból barack, körte vagy szilvapálinkát „állított elő”. Továbbá a megmintázott barack, körte és szilvapálinka tételek nem gyümölcs eredetű alkoholt is tartalmaztak.

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény hamisított élelmiszerek előállítására vonatkozó tilalmának megsértése miatt a hatóság az üzem pálinka előállítási és forgalomba hozatali tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette; további intézkedésig a raktáron lévő pálinka termékek forgalmazását megtiltotta és a vizsgált, hamisítottnak bizonyult pálinkatételek azonnali hatályú forgalomból való kivonását, visszahívását elrendelte. Az ügyben a további termékvisszahívások elrendelése és a bírság kiszabása az eljáró hatóságnál folyamatban vannak.
 
Élelmiszer-és Takarmánybiztonsági Igazgatóság


Friss hírek

2024. február 20, kedd

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.02.20.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. február 15, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.02.15.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >