null Halgazdálkodók figyelmébe: kötelező az elektronikus adatszolgáltatás

Halgazdálkodók figyelmébe: kötelező az elektronikus adatszolgáltatás

Halgazdálkodók figyelmébe: kötelező az elektronikus adatszolgáltatás
2021. január 19, kedd

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), mint az Országos Halgazdálkodási Adattárat üzemeltető halgazdálkodási hatóság, felhívja a halgazdálkodásra jogosultak figyelmét, hogy a halgazdálkodási adatszolgáltatások megtételére 2021. év elejétől kizárólag a Halgazdálkodási Szakrendszeren keresztül, elektronikus úton van lehetőség.

Az adatszolgáltatáshoz a jogosultak a Nébih Ügyfélprofil Rendszerén keresztül regisztrálhatnak, melynek folyamatát egy korábbi cikkünkben mutattuk be.

A halgazdálkodási jogosultakat érintő adatszolgáltatásokról az Országos Halgazdálkodási Adattár, azaz az OHA honlapján olvashatnak részletesebben.
 


Friss hírek

Szoftverfejlesztők figyelmébe: web service kapcsolat a Nébih elektronikus permetezési napló rendszeréhez
2022. május 19, csütörtök

Szoftverfejlesztők figyelmébe: web service kapcsolat a Nébih elektronikus permetezési napló rendszeréhez

A termelőknek 2022. július 1-jétől elektronikusan kell vezetniük a permetezési naplót. A Nébih web service kialakításával lehetőséget biztosít az üzemirányítási szoftverek fejlesztőinek, hogy programjaikkal kapcsolódhassanak az elektronikus permetezési napló rendszeréhez, így ügyfeleik a már megszokott felületen tehetnek eleget a kötelezettségnek.

Tovább >

Pizzériát függesztett fel azonnali hatállyal a Nébih
2022. május 18, szerda

Pizzériát függesztett fel azonnali hatállyal a Nébih

Egy budapesti pizzéria ellenőrzése során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A szakemberek által feltárt hibák és hiányosságok, például az általános takarítatlanság, a nagy mennyiségű élő csótány jelenléte a főzőtérben, a szakosított tárolás hiánya, az egység tevékenységének azonnali felfüggesztését indokolták.

Tovább >