null Fonalféreggel szennyezett halikrát kellett kivonni a forgalomból

Fonalféreggel szennyezett halikrát kellett kivonni a forgalomból

2020. március 6, péntek

Közérdekű bejelentés alapján indított vizsgálatok tárták fel a Twist márkájú heringikra Anisakida fornálféreg szennyezettségét. A termékből 1,5-2 cm sérült lárva részeket mutattak ki. A Dániából beszállított élelmiszert kivonták a forgalomból.

A termék adatai: 

• A termék neve: Dán hering halikra, 100 g

• Márka: Twist

• Tételszám: L547SC

• Minőség-megőrzési idő: 22/05/2021

RASFF referenciaszám: 2020.1033

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)azt javasolja, hogy aki vásárolt a fenti azonosítókkal ellátott termékből, ne fogyassza el azt, mert élősködők által nyilvánvalóan fertőzött halászati termék nem hozható forgalomba.

Az Anisakida fonalférgekről:

A fonalférgek elsősorban nyers tengeri élelmiszerekben (halak, polip, stb.) fordulnak elő, amelyek a megfelelő hőkezeléssel elpusztítanak.

A féreg testanyagainak toxikus hatása az arra érzékenyeknélallergiás reakciókat válthat ki.


Friss hírek

2019. június 27, csütörtök

Magas kadmium tartalmú kutyaeledelt hívnak vissza a Fressnapf üzleteiből

Határértéket meghaladó kadmium tartalom miatt a német élelmiszerbiztonsági hatóság elrendelte a „Real Nature Wilderness Adult Best Horse” nevű kutyaeledel forgalomból történő kivonását és visszahívását a Fressnapf üzleteiből.

Tovább >

2019. február 25, hétfő

Fémdarabot találtak puffasztott kukorica termékben

Vállalati önellenőrzés során a német ROSSMANN fémdarabot talált Csehországban gyártott, tengeri sós, puffasztott kukorica termékekben. Az egyikből (enerBIO márka) a hazai üzletekbe is érkezett. A Nébih-et a RASFF rendszeren keresztül értesítette a német hatóság.

Tovább >