null Fagyasztott spenótot hívtak vissza

Fagyasztott spenótot hívtak vissza

2018. május 8, kedd

Magas kadmium tartalom miatt vonta ki Chef Parajlevél termékét a METRO. A Nébih, a bolgár hatóság bejelentése alapján, a RASFF-on keresztül is értesült az esetről.

A bolgár hatóság tájékoztatása szerint a kifogásolt termékből az EU több tagállamába, így Magyarországra is szállítottak. Az üzletlánc felelős élelmiszervállalkozóként az érintett tételt azonnal kivonta a forgalomból, üzleteiben kifüggesztett plakátokon tájékoztatta vásárlóit az intézkedésről és értesítette a hatóságot. A termékvisszahívás folyamatát a Nébih ellenőrzi.  

A termék azonosító adatai:

  • A termék neve: METRO Chef Parajlevél
  • Kiszerelés: 2,5 kg
  • A termék tételszáma: L17349-LN04
  • Gyártási ideje: 15.12.2017
  • Minőség-megőrzési idő:15.12.2019
  • Vonalkód:4337182017653
  • Gyártó neve: Pasfrost (Belgium)
  • RASFF referenciaszám: 2018.1217

A vállalkozás közleménye szerint a termék visszavihető a vásárlás helyére, ahol a vételárát visszatérítik. A visszahívásban más márkajelzésű, az áruházláncban forgalomba hozott fagyasztott spenót nem érintett.

Amit a kadmiumról tudni kell:

A kadmium a természetben csaknem mindenütt előforduló környezeti szennyező anyag. Vegyületei erősen mérgezőek. A szervezetben elsősorban a májban és a vesében felhalmozódásra képes, bizonyítottan rákkeltő hatású. Élelmiszerekkel érintkező, nem megfelelően készített anyagokból, edényekből, eszközökből is kioldódhat, jelenléte a legkisebb mértékben sem kívánatos.


Friss hírek

2024. december 11, szerda

Újdonságok az elektronikus Gazdálkodási Napló (eGN) használatával kapcsolatban

Új funkciókkal bővült az elektronikus Gazdálkodási Napló. Többek között a táblaszerkesztési változások kezeléséhez készült útmutató, illetve a növényvédelmi kezelés végzésével kapcsolatos nyilatkozat is elérhető a programban résztvevők számára.

Tovább >

2024. december 11, szerda

Tájékoztatás: elveszett hatósági bélyegzők

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatala tájékoztatása

Tovább >