null Erdészeti és energetikai fajtahasználat

Erdészeti és energetikai fajtahasználat

Erdészeti és energetikai fajtahasználat

Magyarországon felhasználható akác, nyár és fűz fajták

Erdészeti és energetikai célra engedélyezett fajták és fajtajelöltek listája 

Magyarországon állami fajtaelismerésben részesült fajták, tájhasznosítású klónok, illetve állami elismerésre bejelentett fajtajelöltek.

Erdészeti célú hasznosításra csak az állami elismerésben részesült fajták, tájhasznosítású klónok, valamint kísérleti céllal, eseti engedéllyel a bejelentett fajták engedélyezhetők.

Energetikai célú hasznosításra a 45/2007. (VI. 11.) FVM rendelet 2.§ alapján a listákon szereplő összes fajta engedélyezett.

Kizárólag energetikai célú hasznosításra engedélyezett fajták listája

Az Európai Közösség más tagállamaiban államilag elismert és köztermesztésbe vont nyár és fűz fajták, amelyek a 45/2007. (VI.11.) FVM rendelet értelmében Magyarországon energetikai célú ültetvényekben telepíthetőek.

A listák kiegészítésként tartalmazzák a legfontosabb közérdekű információkat, így többek között a bejelentéshez, illetve bizonyos esetekben a fajtaoltalomhoz kapcsolódó adatokat is. A listán szereplő adatokat a beálló változások szerint rendszeresen frissítjük.

Részletesebb információkért kérem, forduljanak a NÉBIH Mezőgazdasági és Genetikai Erőforrások Igazgatóságán az Erdészeti Szaporítóanyag Felügyeleti Osztályhoz.


Friss hírek

Hatósági eljárás menete külterületen
2020. június 10, szerda

Hatósági eljárás menete külterületen

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (a továbbiakban: Élv.) 17. § (4) bekezdése értelmében a földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

Tovább >

Hatósági eljárás menete belterületen
2020. június 10, szerda

Hatósági eljárás menete belterületen

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény (a továbbiakban: Éltv.) 17. § (4) bekezdése értelmében a földhasználó köteles az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

Tovább >