null Enyhítő intézkedés Bács-Kiskun megyében

Enyhítő intézkedés Bács-Kiskun megyében

2021. december 9, csütörtök

Feloldották a Bács-Kiskun megyei Jászszentlászló területén 2021. november 17-én elrendelt védőkörzetet. Ezzel a terület megfigyelési körzet besorolásba került, a továbbiakban e kategória speciális, ám mindenképp enyhébb szabályai vonatkoznak az állattartókra.

November 16-án Jászszentlászló területén egy lúd állományból mutatta ki a Nébih laboratóriuma a magas patogenitású madárinfluenzát. Az állomány felszámolása már gyanú alapján megtörtént. A hatósági szakemberek a védőkörzet területén minden állományt felszámoltak, továbbá az érintett telep előzetes fertőtlenítését követően a jogszabályban előírt minimális idő eltelt, így a Nébih december 8-án elrendelte a védőkörzet feloldását. A terület ezzel megfigyelési körzetbe került.
 
A madárinfluenza betegséggel kapcsolatos információk, tájékoztatók elérhetőek a Nébih tematikus aloldalán: https://portal.nebih.gov.hu/madarinfluenza 
 


Friss hírek

2024. július 18, csütörtök

Stabilan végzi a borászati vizsgálatokat a Nébih laboratóriuma

A megszokott hatékonysággal és határidőkkel végzi a borászati vizsgálatokat a Nébih laboratóriuma. A hivatal az ágazat még eredményesebb kiszolgálása érdekében a kapacitás növelését lehetővé tevő új nagyműszert szerez be, valamint vizsgálja a külső laboratóriumok bevonásának lehetőségét is.

Tovább >

2024. július 18, csütörtök

Újra mentes az ország a magas patogenitású madárinfluenzától

Az Állategészségügyi Világszervezet (WOAH) vonatkozó előírásai szerint Magyarország visszanyerte magas patogenitású madárinfluenzától való mentességét. A teljes országra vonatkozó kedvező státusz lehetővé teszi az élő baromfi és baromfitermékek akadálymentes kereskedelmét az egyes harmadik országokkal.

Tovább >